MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Rácz János felelős szerkesztő, Füredi História

Találatok száma: 5

 

2017.05.16   Megjelent a Füredi História legújabb száma

Tizenhét éve jelenik meg a város helytörténeti folyóirata, a Füredi História. Az igényes, keményborítós kiadvány idei első számában is számos érdekességet kínál az olvasónak. A tartalomról a felelős szerkesztőt, Rácz Jánost kérdeztük.

 

2016.09.05   Megjelent a Füredi História

Újabb 50 oldalon ismerkedhet meg az olvasó Balatonfüred helytörténelmével, a Füredi História most megjelent legújabb számában. A folyóirat bemutatóján bejelentették, hogy a helytörténeti egyesület a tavaly nagy sikert aratott, 80 év feletti hajógyárosok találkozója után, október 5-én az Annabella Hotelben megrendezik a 80 év feletti vendéglátósok beszélgetős találkozóját is.

 

2016.03.31   Honnan származnak a szőlő- és bornevek?

Érdekes és fontos a szőlő- és bornevek eredetének kutatása, vallja Rácz János nyelvész, aki ebben a témában tartott előadást legutóbb Arácson. A Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Seniorok Társasága szervezésében ismét borestet tartottak, ahol ezúttal a mindennapokban használt szőlészettel és borászattal kapcsolatos kifejezések, fajtanevek eredetéről hallhattak a jelenlévők.

 

2015.04.14   Megjelent a Füredi História legújabb száma

A Helytörténeti Egyesület ülésén érdekes előadást hallhattak a tagok a méltatlanul elfelejtett kiváló tudós Rómer Flóris Bakony-kutatásáról Szabó Béla előadásában, aki maga is végigjárta a Bakonyt hasonlóan az 1859-es utazáshoz, és amelyről ugyanúgy ahogy 155 éve Rómer Szabó Béla is könyvet készített. Az egyesületi ülésen a Füredi História új számát dr. Rácz János, a kiadvány szerkesztője mutatta be.

 

2015.01.13   Mesélő füredi sírkövek

A 150 éve lezárt Vázsonyi utcai református temető sírköveinek helyét teljesen visszafoglalta a természet. A méltatlanul magára hagyott sírhelyek múltunk fontos tanúi. Többek között erről is olvashatunk a Füredi História 39. számában. Ebből a folyóiratból azt is megtudhatjuk, hogyan élte meg egy átlagos család az első világháború viszontagságait Balatonfüreden.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT