MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: G. Tóth László csoportvezető, tudományos tanácsadó, Balatoni Limnológiai Kutatóintézet

Találatok száma: 3

 

2012.10.04   "Vizeink sokfélesége kiemelt érték"- hidrobiológus napok Tihanyban

Ebben az évben is október elején rendezték meg Tihanyban a hidrobiológusok éves nagy szakmai tanácskozását, melynek kiemelt témája volt hazánk álló és folyóvizeinek állapota. A Balaton jelenlegi alacsony vízszintjének kapcsán a kutatók elmondták: nem kell a rémhírekkel foglalkozni, mert ez egy természetes, átmeneti állapot, a csapadékosabb hónapok után újra magasabb lesz majd a víz állása. A "magyar tenger" nem fog kiszáradni.

 

2011.01.18   Tisza-kutató osztály indult a limnológián

A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutató Intézetben, Tisza-kutató osztály indult. A program beindításához hat új munkatársat vettek fel, őket köszöntötték Tihanyban. A Tisza kutatása több évtizedes hiányt pótol, később azt tervezik, hogy intézményi formában, önálló gységként dolgozhatnak majd. A Duna-kutató csoport létrehozását a közeljövőben tervezik.

 

2008.10.01   Hidrobiológusok konferenciája

50. alkalommal szerveztek hidrobiológus napokat a Tihanyi Limnológiai Kutatóintézetben. A 3 napos rendezvényen áttekintették a hazai vízkutatás fél évszázados történetét, de szó esett a hazai folyó-és állóvizek állapotáról, a vízgazdálkodásról és a különféle hal-és rovarfajták szerepéről is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT