MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vinkó József főszerkesztő, Magyar Konyha

Találatok száma: 3

 

2016.11.19   A Krúdy-gábli vendége: Vinkó József

Idén is gábelfrühstückre várta vendégeit a Hamvas Béla Asztaltársaság. A Borcsa étteremben hatfogásos menüt szolgáltak fel. A "kisreggeli", ami 11-kor vette kezdetét, fél négy körül végződött, ami egyáltalán nem különös, ha az asztalon a hideg kacsamájat a Hadik tojás, csípős kolbásszal a korhelyleves, a pájsli házi knédlivel, az ökörpofa pörkölt rántott malacfüllel majd az Eszterházy tortácska követte. A gasztrokalauz, aki segített eligazodni a bőségben, ebben az évben is a Magyar Konyha főszerkesztője, Vinkó József volt.

 

2015.11.15   Krúdy-gábli, irodalmi villásreggeli a Blaha étteremben

Krúdy Gyula Villásreggeli című írásában egy krigula svecháti sör mellé ájnspennert kérnek szafttal. Hogy mi is az az ájnspenner, amit ma is bárki elkészíthet, és hogy Krúdy valóban tudott-e főzni, kiderült a Hamvas Béla Asztaltársaság Blaha étteremben tartott irodalmi villásreggelijén, ahol a menüt Krúdy-szövegei alapján Vinkó József állította össze.

 

2015.11.08   Vinkó József a Bergmann cukrászdában

A Balatoni Szalon rendezvény, amelynek hat helyszínén nem csak kitűnő ételek, hanem zenei előadások is várták a vendégeket előadójaként érkezett Balatonfüredre Vinkó József a Magyar Konyha főszerkesztője. Vinkó József szerint a gasztronómia történelme izgalmas kultúrtörténelem is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT