MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Riczinger József evangélikus lelkész

Találatok száma: 8

 

2015.11.02   Halottak napi közös ima

Közös ökumenikus imát tartottak 2-án a füredi egyházak a köztemetőben, amelyhez csatlakoztak az arácsiak is a hősi emlékműnél.

 

2014.11.09   15 éves az evangélikus templom

November 9-én hálaadó Istentiszteletet tartottak a füredi evangélikus templomban, az épület felszentelésének 15. évfordulóján. 1999-ben vehette birtokba a helyi evangélikus gyülekezet a modern elrendezésű és felszereltségű épületet. Az elmúlt másfél évtizedben nem csak egyházi, de számos városi rendezvények is helyet biztosított a templom.

 

2014.03.23   Tíz éves az evangélikus énekkar

2004. március 17-én Tóth Imréné ötlete alapján alapították meg a Balatonfüredi Evangélikus Egyházközség Énekkarát. Az elmúlt tíz évben sokat fejlődött az együttes, a kezdetekkor egyszólamú kórus ma már nem csak az Istentiszteleteken, de városi ünnepségeken is fellép. Az előrelépésben persze rengeteg munka és kitartás van, amit Vörös Ágnes vezetésével valósítottak meg. A tíz éves kórust vasárnap köszöntötték.

 

2011.04.18   Passiójáték az evangélikus templomban

Világszerte, ősi idők óta a keresztények a virágvasárnappal kezdődő nagyhéten emlékeznek Jézus szenvedéstörténetére és kereszthalálára. A bibliai események felelevenítésének legnépszerűbb formája a passió, vagy a passiójáték. A balatonfüredi evangélikus templomban a nemescsói társult egyházközösség fiataljai adtak elő passiójátékot.

 

2009.11.02   Halottak napi megemlékezés

November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig halottak napja. Ilyenkor a sírok megtelnek virágokkal, mécsesekkel, este is fényárban úsznak a temetők. Balatonfüreden november másodikán Arácson az első és második világháború áldozatainak hősi emlékművénél ezt követően pedig a városi köztemetőben tartottak megemlékezést, ahol a történelmi egyházak képviselői megáldották és felszentelték a közelmúltban felépült új ravatalozót is.

 

2009.10.25   Felszentelték az evangélikus parókiát

Vasárnap ünnepi Istentisztelettel egybekötve felszentelték az új evangélikus parókiát Balatonfüreden. Az épületet már 10 évvel ezelőtt - a templom felépülésekor- is tervezték, nagyrészt adományokból fejezték be az idén ősszel. A szentelésen itt volt Ittzés János püspök is.

 

2009.03.22   5 éves az evangélikus kórus

Kettős jubileumot ünnepel ebben az évben a füredi evangélikus gyülekezet. 10 éve szentelték fel templomukat, kórusuk pedig 5 éves. Az elmúlt héten, nagyböjt 4. vasárnapján -melyet a keresztények az örvendezés vasárnapjának is neveznek- Istentisztelettel és hangversennyel ünnepelt a gyülekezet. Az énekkar meghívására a Szforzáto rézfúvós quartet is közreműködött a hangversenyen.

 

2008.11.03   Biblia vándorkiállítás az evangélikus templomban

November 3. és 6. között biblia Vándorkiállítás látható a füredi evangélikus templomban. A rendezvényhez kapcsolódóan minden este egy-egy előadás is hallható katolikus, református, evangélikus és adventista teológusok tolmácsolásában.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT