MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Anda György megbízott rendőrfőkapitány, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Találatok száma: 2

 

2017.02.20   Eredményes évet zárt a megyei rendőrség

A 2016-os évet értékelték a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol elhangzott, a megye rendőrei eredményes munkát végeztek. A statisztikai mutatók szinte minden területen jelentős csökkenést mutatnak, kevesebb volt a lopás, a rablás és a kábítószeres ügy is. A halálos balesetek száma is kevesebb volt, mint 2015-ben. Nőtt ugyanakkor a nyomozáseredményesség és a felderítési mutató, vagyis több esetben találták meg az elkövetőek, mint a korábbi esztendőben és azokat gyorsabban bíróság elé is állították. Megállt a szakmából való elvándorlás, de a rendőrség létszámhiánya még nem oldódott meg. A megye rendőrei nem csak a turisztikai szezon biztosításában, de a migráció kapcsán fellépett feladatokban is helytálltak.

 

2016.09.20   Európa legbiztonságosabb üdülőhelye a Balaton

Sehol nincsenek olyan biztonságban a hazai és külföldi turisták mint a Balatonnál, legalábbis az idei idegenforgalmi szezon közbiztonsági számai ezt támasztják alá. Szinte minden területen csökkent, ráadásul igen jelentősen a bűncselekmények száma, ez pedig a vendégéjszakák növekedését hozta magával. A számos nagy rendezvény biztosítása és a déli határvédelemmel kapcsolatos többletmunka ellenére, a helyi rendőrök derekasan helytálltak, mondta dr. Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes, a napokban megrendezett szezonzáró fórumon.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT