MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Császár Attila református lelkész, Balatonarács

Találatok száma: 5

 

2013.06.02   Megújult az arácsi orvosi rendelő

Alig több mint egy hónap alatt 6,6 millió forintból újították fel az arácsi orvosi rendelőt, melyben felnőtt háziorvosi és gyermekgyógyászati praxis is működik. A református egyház tulajdonában lévő épület megszépülését az állam 2,5 millió forinttal támogatta, a többi pénz a hívek adományaiból és az egyház önrészéből jött össze. Az arácsi rendelőben az átalakítások után most újra a megszokott rendelési időben várják a betegeket.

 

2011.09.05   Memento: 225 éves az arácsi református templom

A Papsoka és a valamikori Margit templom után Füred legrégebbi temploma az arácsi református templom. 1786-ban építették II. József türelmi rendeletének köszönhetően az utcától távolabb, akkor torony nélkül, amolyan mellékbejárattal. A Balaton-felvidéken az egyik leghangulatosabb, legmeghittebb templom a 225 éves arácsi református templom.

 

2009.11.02   Halottak napi megemlékezés

November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig halottak napja. Ilyenkor a sírok megtelnek virágokkal, mécsesekkel, este is fényárban úsznak a temetők. Balatonfüreden november másodikán Arácson az első és második világháború áldozatainak hősi emlékművénél ezt követően pedig a városi köztemetőben tartottak megemlékezést, ahol a történelmi egyházak képviselői megáldották és felszentelték a közelmúltban felépült új ravatalozót is.

 

2009.10.24   Füredi temetők

A hétvégén ezrek keresik fel a temetőket, Mindenszentek és Halottak napja lesz. A három füredi temetőről készítettünk összeállatást, melyben megismerhetik az egyes temetők történetét és megtudhatják kik azok a hírességek, akik a füredi temetőkben nyugszanak.

 

2008.11.18   Megépült az arácsi ravatalozó

15 millió forintból épült fel Arácson az új ravatalozó. A főként társadalmi összefogásnak köszönhető létesítmény, már rég óta hiányzott a református temetőből, a méltatlan körülmények a mostani beruházással megszűntek.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT