MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vaszkán Erzsébet intézményvezető, Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ

Találatok száma: 2

 

2017.01.23   Aki kér, kap segítséget a nagy hidegben

Értesüléseink szerint két hajléktalan már életét vesztette januárban Balatonfüreden, bár a vizsgálat ebben az ügyben még folyamatban van, valószínűleg nem kihűlés, tehát nem közvetlen a nagy hideg okozta halálukat. Hosszú ideje tart azonban a hideg, téli időjárás, az éjszakai kemény fagy sok hányatott sorú embernek okoz gondot. Idősek, aktívkorúak, vagy akár kisgyermekes családok kerülhetnek veszélyeztetett helyzetbe, sok esetben a megfelelő fűtés hiánya miatt. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ és a rendőrség is fokozottan figyel az elesettekre ilyenkor, a látókörükbe került rászorulókat pedig támogatják is. A nagyobb gond akkor van, amikor valaki visszautasítja a segítséget.

 

2016.11.18   Elismerést kapott a leköszönő intézményvezető

Váradi Gézáné, a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ leköszönő vezetője vehette át a "Balatonfüred Szociális Tevékenységéért" járó kitüntetést. De bemutatkozott az intézmény új vezetője is. Mindez a szociális dolgozók napján történt, amelyet 19 éve rendeznek meg világszerte. A társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik meg november 12-én a Szociális Munka Napját, ahol azokat köszöntik, akik munkájuk által másokon segítenek. Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel, így a szociális ágazatban dolgozókra nagy szükség van.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT