MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Tóthné Wittmann Borbála gyermekkönyvtáros, Városi Könyvtár

Találatok száma: 5

 

2013.04.11   Andersen meseíró pályázat

Hagyomány már a Városi Könyvtárban, hogy minden évben meseíró pályázatot hirdetnek alsó tagozatos diákok számára, így emlékeznek a nagy mesélő, Andersen születésnapjára. Idén több, mint 70-en jelentkeztek, az ünnepélyes eredményhirdetést csütörtökön tartották.

 

2012.12.07   Lipták olvasópályázat a könyvtárban

A 100 éve született Lipták Gábor tiszteletére olvasópályázatot írt ki a Városi Könyvtár általános iskolások részére. A gyerekeknek feladatlapokat kellett kitölteniük, melyekben számot kellett adniuk arról mennyire ismerik az író életrajzát és műveit. A pályázatra összesen 67 diák jelentkezett, az ünnepélyes díjkiosztót december 7-én tartották a könyvtárban.

 

2012.02.07   Újra mesemaraton

A balatonfüredi könyvtár idén is csatlakozik a mesemaratonhoz. Február 15-én 9-19 óra között várják az egyéni felolvasókat a könyvtárban, de az óvodák, iskolák csoportosan is csatlakozhatnak. Idén Arany János művei lesznek terítéken, valamennyi résztvevő névre szóló ajándékot kap a mesemaraton hazájából, Erdélyből.

 

2010.10.01   Széchenyi vetélkedő nyolcadik osztályosoknak

Gróf Széchenyi István születésének 220. halálának 150. évfordulójára emlékezünk 2010-ben és 2011-ben. A kettős jubileum alkalmából Balatonfüreden is számos rendezvényt szerveznek a legnagyobb magyar tiszteletére. Múlt héten a Városi Múzeumban általános iskolásoknak rendeztek vetélkedőt Széchenyiről.

 

2008.12.03   Gyermekkönyvhét

December 2. és 7. között rendezték Balatonfüreden a Gyermekkönyvhetet. A rendezvényre a szokásosnál jóval több gyermek látogatott el. A színes programban szerepelt író-olvasó találkozó, több érdekes előadás és kiállítások is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT