MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pető Piroska környezetvédelmi felelős, Probio Zrt.

Találatok száma: 5

 

2012.03.13   Március végén újra lomtalanítás

Március utolsó napján újra lomtalanítás lesz a városban. Ezen a napon a Probio Zrt. munkatársai ingyenesen szállítják el a házak elé kitett limlomot. Az elektronikai hulladékokat március 23-án és 24-én lehet kivinni a Probio telephelyére. Áprilistól pedig újraindulnak a zöld hulladék gyűjtő járatok is amelyek szerdánként szállítják el az előírásoknak megfelelően összegyűjtött zöld hulladékot.

 

2011.03.23   26-án lomtalanítás

Szombaton lomtalanítás lesz Balatonfüreden. Sokan válogatás nélkül mindent kitesznek ilyenkor az utcára, pedig nem mindent szállít el a Probio Zrt. A műszaki cikkeket pl. nem ilyenkor gyűjtik be és építési hulladékot sem szabad kitenni.

 

2009.10.13   Hová tegyük az építési hulladékot

A füredi szeméttelep júliusi bezárása óta nehézséget okozott a térségben keletkező építési hulladék elhelyezése. Több lehetőség is szóba jött, végül a Probio megtalálta a megoldást. Aki építkezik, felújít mostantól legálisan és könnyebben megszabadulhat az inert szeméttől.

 

2008.01.12   A szelektív hulladékgyűjtésről

A szelektív hulladékgyűjtésnek igen nagy környezetvédelmi jelentősége van, Füreden is több gyűjtősziget található, ahonnan a Probio Zrt. munkatársai hetente háromszor szállítják el a hulladékot. Emellett a lakosok is jobban járnak, ha a különválogatott szemetet a kihelyezett tárolókba helyezik, hiszen így kevesebbet kell fizetniük a szemétszállításért.

 

2009.01.07   Magasabb szemétszállítási díj januártól

A folytatásban még mindig az áremelésekről : 2009-ben a szemétszállításért is többet kell fizetni a városban. Az áremelés mértéke pedig magasabb a szokásosnál : 15%. Ennek oka, hogy július 15 után nem üzemeltethető az aszófői úti hulladéklerakó, így távolabbra kell szállítani a szemetet.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT