MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Fülöp Lajos

Találatok száma: 4

 

2012.12.18   Könyv jelent meg Gyűrű Géza pápai prelátusról

Gyűrű Géza pápai prelátusról és a helyi katolikus egyház történetéről szól a Balatonfüred Városért Közalapítvány legújabb kötete, melyet kedden mutattak be a Piros templomban. A közel kétszáz oldalas, korabeli és színes fotókkal illusztrált kiadványban megismerkedhet az olvasó Gyűrű Géza életével és munkásságával, emellett a helyi egyháztörténet is megjelenik. A könyvbemutatón megjelent dr. Márfi Gyula veszprémi érsek és dr. Surján László, az Európai Parlament alelnöke is.

 

2012.01.16   Fürediek napjainkban - megjelent dr. Fülöp Lajos könyve

dr. Fülöp Lajos második portrékötetében újra kortársainkkal, jól vagy kevésbé jól ismert fürediekkel találkozhatunk. A könyv egyszerre szól a mának ugyanakkor kordokumentum is. A szerzőnek a kertészeti, borászati szakmunkák után egy nemrégiben megjelent kiadvány, a Márványtábla helyett című antológia adta az ötletet, amelyben a leszármazottak beszélnek elődeikről. A Fürediek napjainkban kötetben a ma itt élők vallanak életükről, közös nevezőként a város szeretetét fogalmazva meg.

 

2009.04.10   Fürediek napjainkban

dr. Fülöp Lajos kertészmérnök szokatlan könyvet jelentetett meg. Füredieket mutat be új könyvében, akik ma is itt élnek, dolgoznak a városban. Az ötletet a Márványtábla helyett könyv szolgáltatta, abban ugyanis régi fürediek szerepelnek. Miért ne lehetne napjainkban is egy ilyen antológiát összeállítani, gondolta a szerző.

 

2009.03.04   Negyedszázad a Balatonvin Bolrlovagrendnél

1984. március 4-én alakult meg a Balatonvin Borlovagrend. A negyed évszázadot most egy új könyv is összefoglalja és a jubileum kapcsán Balatonfüreden ülésezett a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége. Az ünnepségen Balatonfüred város Pro Vino Hungarico-díjat kapott.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT