MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szuper Miklósné népi iparművész

Találatok száma: 10

 

2016.10.11   Ismét elismerést kapott a Balatonfüredi Örökségünk Hímző Műhely

A tavaly elnyert nagydíjak mellé idén nyáron újabb szakmai elismerést szerzett magának a Szuper Miklósné népi iparművész által vezetett Balatonfüredi Örökségünk Hímző Műhely. A magas minőségű munkát számos országos versenyen díjazták már, most Balatonfüred Város Önkormányzata is segíti a kézműves hölgyeket, hogy a 2017-es versenyekre is megfelelő körülmények között tudjanak készülni.

 

2015.09.17   Ékesített textília, a füredi hímzők ajándéka

A szépségre való fogékonyság, a jóra való fogékonyság is-mondta köszöntőjében dr. Laczkovits Emőke néprajzkutató a Balatonfüredi Hímző Műhely kiállításán. Több évtizede zsűriz hímzéseket, de a füredieknél még az alapanyagok is különlegesek, dicsérte tovább a szakértő azokat a munkákat, amelyek a Kisfaludy Galériában láthatók. A füredi hímzők a megnyitón adták át azt a református egyháznak készített zöldselyemmel és arannyal készített úrasztali terítőt is, amely a templomban őrzött kétszáz éves terítő újrafogalmazása.

 

2015.09.01   Díjat nyert a füredi hímző műhely

Rendkívüli kiállításra készül a füredi hímző műhely. 17-én 17 órakor a Kisfaludy Galériában rendezik meg az elmúlt 11 évet összefoglaló kiállításukat, ahol bemutatják a református templomban őrzött, muzeális értékű 250 éves úrasztala terítőt is, és annak feldolgozását, amivel legutóbb díjat is nyertek a füredi hímzők.

 

2013.12.07   Lezárult a karácsonyfa díszítő pályázat

Összesen 17 darab egyedileg feldíszített karácsonyfát láthat a közönség azon a kiállításon, amely egy tízéves hagyománnyal bíró pályázat eredményeként született meg. A Kisfaludy Galériában megtartott ünnepségen műsorral és szeretetvendégséggel várták az érdeklődőket.

 

2013.09.27   Falunapok Paloznakon

Péntek délutántól vasárnap késő estig tartottak az idei falunapok Paloznakon, ahol a hétvégén rendezték meg a hagyományos szüreti mulatságot. A Szent Mihály napi eseményekkel kibővített programsorozat kiállítást, zenei programokat, szoboravatót és főzőversenyt kínált az érdeklődőknek.

 

2012.02.25   "Örökség és küldetés"- csipkék és hímzések a Kisfaludy Galériában

Szuper Miklósné népi iparművész nemcsak Balatonfüreden, hanem a környékbeli településeken és Csepelen is vezet hímzőkört. Több évtizedes szakmai tapasztalatát adja át az asszonyoknak, akik aztán időről-időre kiállításokon és versenyeken is megmutatják munkáikat. A Kisfaludy Galériában most közös tárlaton láthatók öt hímző és csipkeműhely alkotásai.

 

2009.12.04   Ünnepváró karácsonyfa díszek

Pár évvel ezelőtt újra divatba jöttek a természetes anyagokból készült karácsonyfadíszek. A csillogó üveggömbök és a szaloncukrok helyett egyre többen választják a szalmából, mézeskalácsból, vagy éppen kukoricacsuhéból készült díszeket. A Balatonfüredi Örökségünk Hímzőműhely szervezésében a Kisfaludy Galériában most ilyen különleges díszekből látható kiállítás.

 

2009.10.08   Népművészeti kiállítás a könyvtárban

Október 6. és 10. között rendezték országszerte az őszi nagyi könyvtári napokat. A programsorozat célja az volt, hogy az idősebb korosztálynak is megmutassák mennyi tanulási, szórakozási lehetőséget kínál napjainkban egy könyvtár. Füreden is számos kiállítás, könyvbemutató, vetélkedő várta a szépkorúakat. Az ?alkotó nagyik? címet viselő program keretében Szuperné Bohus Judit népi iparművész mutatta be saját készítésű, zsűrizett munkáit, emellett a csipkeverést és varrást, sőt a mézeskalács készítést is megtanulhatták az érdeklődők.

 

2009.04.19   Mandulavirág-ünnep

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható mandulaünnepet. A kulturális programok mellett a sport és a gasztronómia is fontos szerepet kapott. A rendezvény egyik fénypontja a paloznaki faluházban tartott mandulás sütik versenye volt.

 

2009.04.03   Közös kiállítás

Kollektív kiállítás nyílt a Kisfaludy Galériában Punk Gudrun keramikus és az Örökségünk Hímző Műhely munkáiból. A két műfaj jól kiegészíti egymást. A közös tárlat a népművészeti hagyományok megőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT