MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Gaál Antal költő

Találatok száma: 7

 

2016.02.10   A Művészklub tagjainak kiállítása

Egészen az igazi tavasz beköszöntéig, április elejéig láthatja a közönség a Balatonfüredi Művészklub tagjainak kollektív tárlatát a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában. Huszonöt alkotó, köztük festők, fotósok és egy textilművész is bemutatkozik a Tavasz című kiállításon. Gaál Antal költő, akit a kiállítás megnyitására kértek fel úgy véli, az alkotások a lelkünket készítik fel a tavaszra, hiszen már mindenkinek elege van, a borongós, csapadékos télből.

 

2014.12.09   Gaál Antal új könyve

A hülyeség hétköznapjai címmel jelent meg a Balatonfüreden élő Gaál Antal szerző legújabb könyve. Olvashatunk mindarról ami bosszantja a költőt, ami bár apróság és javítható lenne, mégis együtt élünk vele. Egyfajta görbe tükör ez az embereknek, hiszen talán kevesen gondolkodnak el a mindennapok hülyeségein, illetve azon, hogy ezeken miként lehetne változtatni.

 

2013.11.26   Gaál Antal új könyve

Különösen aktuális a decemberi sietésben Gaál Antal verseskötete. Nem mással próbálkozik ugyanis, mint hogy rávegyen minket arra, hogy ne pocsékoljuk el a jelen gyönyörűségét, ne a múltban vagy a jövőben éljünk örök elégedetlenségben, hanem vegyük észre a mindennapokat, éljük meg azokat a legnagyobb teljességben.

 

2012.04.12   Megjelent Gaál Antal újabb verseskötete

Nyolcadik kötetét mutatta be Gaál Antal a füredi könyvtárban. A Minden ugyanaz című könyvben 99 vers, ahogy értő bevezetőjében Kellei György írja:"alkotói csiszoltságukkal, nyelvi és gondolati tisztaságukkal" nyerték el tetszésüket. A költő, ahogy Kellei írja,"köntörfalazást kerülő indulattal" az élet alapkérdéseire keresi a választ, mi az élet és mi a halál.

 

2011.10.26   Tanulmánykötet a magyar tenger poétájáról

Hiánypótlónak is nevezhető az a tanulmánykötet amely a Balatonfüred Városért Közalapítvány gondozásában jelent meg Pálóczi Horváth Ádám születésének 250. évfordulója alkalmából. A kötetben található tanulmányokból és szemelvényekből egy hiteles képet kaphat az olvasó a magyar tenger poétájáról.

 

2010.10.06   "nem vagyok több mint egy gondolat" - Gaál Antal új kötete

Tao-versek, ez az alcíme Gaál Antal nemrég megjelent kötetének. A versek hűen tükrözik a költő gondolkodásmódjának megváltozását, a keleti filozófiák felé fordulást. Gaál Antal azt mondta, ezek a versek valahol belül már réges-régen megíródtak, most csupán formába öntötte őket.

 

2009.04.03   Gaál Antal új kötete

Megjelent Gaál Antal legújabb 77 verset tartalmazó kötete. A Városi Könyvtárban Kellei György író, újságíró mutatta be a könyvet. Gaál Antal legújabb könyvében a 3. emeletről küldi költői postáit olvasóinak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT