MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Z. Karkovány Judit

Találatok száma: 5

 

2014.06.19   Protiwinsky Ferenc füredi portréi

Protiwinsky Ferenc festményeit ma is kutatja Z. Karkovány Judit, aki Tóth Györgyivel, a Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjével együtt most a Városi Múzeumban a balatonfüredi festőművész helyieket ábrázoló portréiból rendezett kiállítást. A falakon most a balatoni tájképek helyett nyolc jeles füredi arcképe néz vissza ránk az 1930-as évekből.

 

2012.06.12   Könyv jelent meg Brázay Zoltánról

A fegyvergyáros és gyümölcstermesztő, a sikeres vállalkozó életét mutatja be Z. Karkovány Judit új könyve. A Balatonfüred Városért Közalapítvány 65. kiadványa méltán számít majd az olvasók érdeklődésére, hiszen a kötet nem csak hiánypótló, hanem ma is aktuális. A kiadványt Széchenyi Ágnes és Praznovszky Mihály mutatta be a Kisfaludy Galériában, ahol a közönség számára az is kiderült, hogy ki a helyi könyveket kiadó közalapítvány új elnöke.

 

2012.02.20   Protivinszky Ferenc nyomában...

A Budapesten élő Zoltainé Karkovány Judit régóta tagja a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesületnek, lelkes kutatója a füredi művészettörténetnek. Most a nézők segítségét kéri,hogy két régóta keresett Protivinszky kép és két szobor nyomára bukkanjon.

 

2009.07.30   Protivinszky Ferenc festőművészre emlékeztek

125 éve született Protivinszky Ferenc Balatonfüred Festője. Ebből az alkalomból a helytörténeti gyűjtemény szervezésében Zoltainé Karkovány Judit tartott előadást a városi könyvtárban a festőről, akiről méltatlanul keveset tudunk.

 

2009.04.18   Holokauszt emléknap

Április 16. a holokauszt emléknapja. Balatonfüreden az Anna Grand Hotel dísztermében tartottak megemlékezést, melynek keretében bemutatták Zoltainé Karkovány Judit Hiányjel című kötetét, mely a füredi zsidóság történetét mutatja be. A rendezvényen jelen volt Glatz Ferenc történész, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT