MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vágó Péter elnök, KISOSZ Veszprém Megyei Szervezete

Találatok száma: 3

 

2017.05.17   Helyzet van, munkaerőhiány sújtja a turizmust

Pár éve már érezhető, hogy előbb-utóbb komoly gondot okozhat a turisztikai szakemberek nyugatra vándorlása. Az idei szezonban ott tart a balatoni vendéglátás, hogy egyes helyeken már az üzletek kinyitása is veszélybe került a munkaerőhiány miatt. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél is attól tartanak, hogy ha nem történik jelentős bér emelés az ágazatban, akkor nem lesz aki a hotelekben felszolgálja a reggelit, pedig a vendégszámmal már nincs baj a Balatonnál. Egy tíz éve elindult hévízi minta alapján, most Balatonfüreden is megalakult egy új szakmai fórum, ahol rendszeresen találkoznak a helyi szállodaigazgatók. Egyebek mellett arról tanácskoznak, hogyan tudják egymás munkáját segíteni, a munkaerőhiányt enyhíteni. A vendéglátósok érdekvédelmi szervezete közben Tihanyban elindította az idei szezont, ott is borúsan látják a jelenlegi helyzetet, nem örülnek a jövőre bevezetendő kötelező szervízdíjnak sem.

 

2013.04.25   Szorosabbra fűzi együttműködését a kamara és a KISOSZ

Tihanyban tartotta meg hagyományos szezonindítóját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KISOSZ Veszprém Megyei Szervezete. A vendéglátósok előadást hallgathattak meg az idegenforgalommal kapcsolatos témákban, valamint együttműködést írt alá a két rendező szervezet. A fórumon előadást tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője is, aki sikertörténetként beszélt a balatoni idegenforgalomról, miközben a kamara elnöke azt mondta, a kis- és középvállalkozások szenvednek.

 

2009.04.30   Készülnek a szezonra a vendéglátósok

Készülnek a nyári szezonra a balatoni vállalkozások is. Sok étterem és vendéglátóhely a napokban nyit, a strandokon is hamarosan beindul az élet. A Kisiparosok Országos Szövetségének Veszprém megyei szervezete szezonfelkészítő fórumot tartott a Silver Hotelben.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT