MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Somogyi László vezérigazgató, Probio Zrt.

Találatok száma: 17

 

2016.02.23   Még átvehető az új szelektív hulladékgyűjtő edény

Február elejétől az egész város területén új rendszerű szelektív hulladékgyűjtést vezetett be a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés az eddigi tapasztalatok szerint jobb, mint a korábbi gyűjtőszigetes megoldás, sokkal tisztább és rendezettebb formában zajlik a papír, illetve a műanyag hulladék begyűjtése. Február 29-ig lehet átvenni a gyűjtésre használt új, kék színű edényt, amit havonta egyszer szállít el a cég. A társasházak nagyobb edényt kaptak ingyenesen, mint a családi házak tulajdonosai, így biztosított megfelelő gyűjtés. A nyaralótulajdonosok pedig a cégtől kapott zsákokban gyűjthetik a papírt és a műanyagot.

 

2015.09.29   Megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Külön gyűjthetjük egy kék kukába október 1-től a papírt és a műanyagot, amit a veszprémi hulladék válogatóban különítenek majd szét. Igaz egyelőre Balatonfürednek csak az egyik városrészében, de megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a városban. Januártól - ígéri a Probio Zrt. - az egész városra kiterjesztik a szelektív hulladékgyűjtést.

 

2015.07.21   Egyre többen nyaralnak Füreden

A korábbi évek jelentős fejlesztéseinek köszönhetően egyre több turista dönt úgy, hogy Balatonfüreden tölti a vakációt és a szabadságot. A nyár közepén járunk és már most látszik a számokból, hogy ismét emelkedett a vendégek száma a tavalyihoz képest. Hétvégente olyan mértékben telik meg a város, hogy akár az állandó lakosság három, négyszerese is megjelenik, ez a közlekedésben már érezhetően fennakadásokat is okoz, főleg a bevásárlóközpontok környékén. Szeretik Balatonfüredet, mert szép, tiszta és nem utolsósorban biztonságos üdülőhely is.

 

2015.03.09   Befejeződött a megyei szeméttelepek rekultivációja

Műszakilag befejeződött a megye 33 már nem működő hulladéklerakójának a rekultivációja. A szeméttelepekre fedőréteg került, a felszínt füvesítették, beültették növényekkel, gázgyűjtőrendszert, monitoring kutakat építettek ki, hogy ellenőrizhessék mi zajlik a felszín alatt. A lefedett lerakókat már az önkormányzatok hasznosíthatják, Balatonfüreden napelemes rendszert terveznek kiépíteni.

 

2014.09.17   Nőttek a parkolási bevételek, a strandoknál csökkenés látszik

Egyértelműen látszik a Probio Zrt. bevételi számaiból, hogy az idén bizony kevesebb alkalommal volt strandidő, mint a korábbi években, mert a jegy eladás 26%-kal esett vissza a két füredi strandon. Nőttek ugyanakkor a parkolásból származó bevételek, ami azt jelenti, hogy tovább nőtt Balatonfüred népszerűsége, több volt a vendég a városban. A Bodorka Látogatóközpont is jól teljesített, több mint 30 ezren keresték fel másfél hónap alatt.

 

2014.07.17   Ünnepélyesen is átadták a Bodorka látogatóközpontot

450 millió forintos uniós támogatással valósult meg Balatonfüred újabb látványossága, a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont és a Széchenyi és az Aranyhíd sétány felújítása.Balatonfüreden most már több kilométert lehet úgy végigsétálni, hogy folyamatosan látványosság várja a vendégeket. A Bodorka akvárium központ, amelyet július 17-én adtak át ünnepélyesen a Tagore sétányon, igazi hiánypótló vállalkozás, hiszen a tó halfaunáját, 36 halfajt felvonultató bemutatót sehol máshol nem lehet látni a Balatonnál.

 

2014.06.26   Öt csillagosak a füredi városi strandok

A balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strand minőségi strand, országosan is az elsők között van, ahol pázsiton lehet feküdni, ingyenes wifi, kerékpártárolók, strandkönyvtár, szabadidős programok várják a vendégeket. A gyerekeknek élménymedence van az Esterházyn, lidó vízijátszótérrel, újdonságként szökőkút, a strand tetején pedig két távcső a Balatonra. Pihenni és szórakozni is kiválóan lehet, és ami a legfontosabb, kiváló a vízminőség- hallottuk a strandokat minősítő Kékhullám zászló átadásán.

 

2013.09.18   Jó szezont zártak a füredi strandok

A kedvezőtlen előszezoni mutatók ellenére, a tavalyi kiemelkedő forgalmat is elérte a két füredi strand forgalma idén nyáron. Sok volt a vendég, főleg a nagy kánikulai hétvégék terhelték meg a fürdőhelyeket, a parkoló is kevésnek bizonyult. Az üzemeltető szerint egy új kétszintes, földbe süllyesztett parkoló lehet a megoldás, aminek a megépítését nem is lehet sokáig halogatni. Jövőre újabb fejlesztések valósulnak meg az Eszterházy és Kisfaludy strandokon.

 

2013.04.17   Mederkotrás és fejlesztés a füredi strandokon

Több éven át tartó fejlesztés közepén vannak a balatonfüredi városi strandok, egy uniós pályázatnak köszönhetően. Az elmúlt években több százmilliós nagyságrendben költöttek a fürdőhelyekre, ebben az évben a mederkotrás és homokozás van soron. A fenntartó elsősorban a családos, kisgyermekes családok kedvében jár az idei fejlesztésekkel.

 

2013.01.16   130 milliós fejlesztés indul a füredi strandokon

Két év alatt összesen 132 millió forintot költenek a balatonfüredi Eszterházy és Kisfaludy strandokra. Mindkét fürdőhelyen voltak jelentős fejlesztések az elmúlt években is, most a mederkotrás, homokozás kerül sorra. Emellett lesznek új napozóteraszok, új lidó és új vízesblokk épül. A költségek jelentős részét, 82 millió forintot uniós pályázaton nyerte el a Probio Zrt. A csomagba belefér az is, hogy az energiacsökkentés érdekében, napkollektorokat telepítsenek az Eszterházy strandra.

 

2012.04.26   Német és horvát szakmai delegáció Balatonfüreden

A Probio Zrt. két éve tart fent kapcsolatot Opatija és Germering, a két testvérváros kommunális cégeivel. A szakmai tapasztalatcsere elsősorban arra irányul, hogy miként lehet még hatékonyabban és természetesen a legolcsóbban elvégezni a szemétszállítást, a közterületek tisztán tartását. A füredi cég most szorosabbra fűzné ezt a kapcsolatot, ezért három napos látogatásra hívta Opatija és Germering küldöttségét. Mindkét külföldi delegáció elismerően szólt Balatonfüred rendezettségéről, esztétikumáról.

 

2011.05.25   Nyitnak a füredi strandok

Ezekben a napokban nyitnak a füredi strandok. A tavaly megújult Kisfaludy strandon az elmaradt munkákat is elvégezték, az Eszterházy-n pedig újabb szolgáltatások várják a vendégeket. A főszezonig nem emelkednek a belépő árak, a helyi lakosok pedig a Kisfaludy strandra az idény is kiválhatják az 500 Ft-os igazolványt.

 

2011.04.20   Szerdán megnyitott a vásárcsarnok

Április 20-án reggel hat órakor megnyitotta kapuit a füredi vásárcsarnok. Az épületet több hónapos felújítás után vehették újra birtokba a kereskedők és a vásárlók. Az új eladótér világosabb, tágasabb lett és mostantól élő halat is lehet vásárolni. A csarnok körül még mindig folynak a felújítási munkák, a teljes átadás májusban várható.

 

2010.07.16   Átadták a felújított Kisfaludy strandot

Ünnepélyesen is átadták a Kisfaludy strandot, amelyet összesen 237 millió forintból újítottak meg. A fejlesztésből jutott a másik városi strandra, az Eszterházyra is, de a pénz zömét Füred kevésbé látványos strandjára, a Kisfaludyra költötte a tulajdonos és üzemeltető, a Probio Zrt.

 

2009.12.11   237milliót költenek a füredi strandokra

237 millió forintból fejlesztik a két füredi strandot tavaszig. Folytatják az Eszterházy strand korszerűsítését, de ezúttal több pénz jut a Kisfaludy strandra ahol talajcsere, járdafelújítás, parkosítás és új épületek készülnek el április végig. A strandokat üzemeltető Probio pályázati úton nyert támogatást a fejlesztésekhez.

 

2009.11.12   Germeringiek tanulmányútja Füreden

Germering és Balatonfüred már több, mint húsz éve testvérvárosok, számos közös programot szervezett már a két település. Múlt héten a németországi város önkormányzatának városgazdálkodási szakemberei látogattak Füredre a Pobio Zrt. meghívására. A két társaság vezetői az együttműködés lehetőségeiről is tárgyaltak.

 

2009.05.02   Egy hónap múlva bezárják a füredi szemétlerakót

Július 16-ától Veszprémbe kerül a füredi szemét, hiszen bezárják az aszófői úti szemétlerakót. A bezárás ténye már régóta ismert, de most már felgyorsulnak az események. A lakosságnak július 16-ától sincs különösebb tennivalója, a hulladékszállítás a megszokott módon és időben történik majd. A Probio teherautói 2011-ig járnak majd Veszprémbe, ezt követően a királyszentistváni regionális hulladéklerakóra szállítanak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT