MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Varga Zoltán borász, Lídia Borház

Találatok száma: 7

 

2012.09.15   Szüreti fesztivál

Fúvóstalálkozóval és utcabállal vette kezdetét pénteken a kétnapos szüreti fesztivál a városban. Másnap délelőtt a Klára hajón avatták fel a Balatonvin Borlovagrend Egyesület új követeit: Bujtor Juditot, dr. Somogyi Istvánnét és dr. Bősze Ferencet. A Kisfaludy színpadon tartott megnyitó ünnepség után indult a felvonulás, útközben a tavalyi nedűt kóstolhatták a résztvevők. A Kovászna parkban azután gyermek és felnőtt programokkal, késő estig tartó mulatsággal várták az érdeklődőket.

 

2011.08.06   Megkezdődtek a füredi borhetek

Szombaton a hivatalos megnyitó ünnepséggel kezdetét vette az idei Borhetek rendezvénysorozat a füredi Tagore-sétányon. 25 borász, pecsenyesütők, pálinkaházak, kézművesek várják a vendégeket augusztus 28-ig minden nap. A borászok felkészültek a várható rohamra, széles az italkínálat, a legkeresettebb bor továbbra is az olaszrizling, bár a rosé borok is egyre népszerűbbek.

 

2011.01.22   Vince-napi borünnep

Január 22-én rendezték meg Balatonfüreden a hagyományos Vince-napi borünnepet az Anna Grand Hotelben. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénynek kettős célja van: egyrészt fontos a népszokások tiszteletben tartása, másrészt a borünnep a borászok egyik kiemelkedő szakmai tanácskozása is egyben.

 

2010.11.20   Márton-napi vacsora és újbor szentelés

A Balatonvin Borlovagrend november 20-án az Arany Korona Étteremben rendezte meg a hagyományos Márton-napi vigasságot és az ehhez kapcsolódó újbor szentelést. A négyfogásos vacsoraesten elhangzott, az idei évet szívesen elfelejtenék a borászok, hiszen minden rossz megtörtént a szőlővel, ami csak megtörténhetett. Most derül majd ki, hogy ki az igazán jó gazda, hiszen a rosszból kell jó minőséget csinálni.

 

2010.09.18   Szüreti fesztivál

Kétnapos szüreti fesztivált rendeztek Balatonfüreden a hétvégén. A Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címmel 1987 óta büszkélkedő városban a hagyományos szüreti felvonulásra a rossz időjárás ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A borászok aggódnak az idei termés miatt, hiszen a sok eső a szőlő 35-40%-át tönkretette és a minőség is elmaradhat a szokásostól

 

2010.01.23   Vince-napi borünnep

?Ha fénylik a Vince tele lesz a pince.?- tartja a régi mondás. Balatonfüreden január 23-án tizedszer rendezték meg a a Vince-napi borünnepet. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érdekes előadásokat hallhatott a közönség a Pannon Egyetem Badacsonyi Borászati Kutatóintézetének eredményeiről, például arról, hogyan segíthet a fehérbor a H1N1 vírus megelőzésében.

 

2009.06.27   Balatoni Hal és Borünnep

Június 25. és 28. között rendezték a 7. Balatoni Hal- és Borünnepet. Füred mellett Csopakon, Paloznakon és Tihanyban is bőséges kínálattal várták a finom ételek és a jó borok kedvelőit. A szervezők persze idén is szem előtt tartották, hogy nem csak étellel él az ember: számos koncert, könyvbemutató, kiállítás és istentisztelet is várta az érdeklődőket.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT