MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Sárköziné Sárovits Hajnalka igazgató, Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

Találatok száma: 12

 

2015.02.22   Indulóktól a swingig - Tavaszköszöntő Fúvóskoncert

Teltházas koncerttel köszöntötte a tavaszt az idén 80 éves Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A Fűzfő Bigband együttessel és szólóénekesekkel kiegészülve széles repertoárt vonultattak fel az est folyamán.

 

2013.03.01   Könyvtárfejlesztés uniós támogatással

Közel 40 millió Ft-os uniós támogatást nyert közösen a füredi, az almádi és a zirci könyvtár. Az összeg legnagyobb részét 18,5 millió Ft-ot a füredi intézmény használhatja fel. A 15 hónapos projekt keretében kifejezetten szakmai programokat kívánnak megvalósítani.

 

2013.02.12   Olvasásfejlesztő program uniós támogatással

Három füredi általános iskola vesz részt abban az olvasásfejlesztő programban, amely a Városi Könyvtár újabb nyertes pályázatának köszönhetően valósul meg. A másfél éves projekt keretében a lassabban haladó gyerekeknek lehetőségük lesz a tanórákon kívül, délutáni foglalkozások keretében felzárkózni. A fejlesztéshez szükséges munkafüzeteket a pedagógusok maguk állították össze.

 

2012.10.01   Őszi Könyvtári Hét

Október 1-7. között tartják országszerte az Őszi Könyvtári Hetet, mely ebben az évben elsősorban a nyugdíjasokat kívánja megszólítani, de nagy hangsúlyt fektet a nemzedékek közötti párbeszédre is. A füredi könyvtár is számos programot szervez ezen a héten, kapcsolódva az országos rendezvénysorozathoz. Hétfőn a gyerekeké volt a főszerep, ekkor tartották az "Az én könyvtáram" című előzetesen meghirdetett rajz, fotó és fogalmazáspályázat eredményhirdetését.

 

2012.04.06   Mi lesz a helytörténeti gyűjtemény sorsa?

Erre a kérdésre ma még nem lehet egyértelmű választ adni, hiszen az Arany János utcai épület jelenleg nem a város tulajdona. Az állami kezelésében lévő épületben 1993 óta működött a helytörténeti gyűjtemény, azonban a rossz állapotú ház ma erre már nem alkalmas. Most a gyűjteményt költöztetik ideiglenes helyére a Közösségi Házba, a város pedig kezdeményezi az államnál, hogy a családi ház önkormányzati tulajdonba kerüljön, ezután jöhet szóba egy esetleges felújítás.

 

2011.04.07   800 éves Füred: Füred - köszöntő

Ebben az évben középiskolások részvételével rendezték meg a Füred-köszöntő területi vers-és prózamondó versenyt a Városi Könyvtárban. A verseny témája "Magyar táj magyar ecsettel" volt. A diákoknak magyar és egy idegen nyelven is elő kellett adni a műveket.

 

2011.02.05   Mesemaraton a könyvtárban

Mesemaratont rendeztek a Városi Könyvtár szervezésében kedden. Az akcióhoz csatlakozott a Bem és Eötvös iskola, valamint a pécselyi általános iskola is. Az oktatási intézményekben közel 400-an olvastak fel irodalmi alkotásokból. Reggel 9-től este 7 óráig bárki, még a felnőttek is bekapcsolódhattak a felolvasásba, amelyet az idén Jókai Mór emlékére hirdettek meg.

 

2010.10.02   Őszi Könyvtári Napok

Az országos programsorozathoz kapcsolódva Balatonfüreden is megrendezik az Őszi Könyvtári Napokat. Az október 14-éig tartó rendezvény középpontjában ezúttal a család áll.

 

2010.07.16   Átadták a felújított Kisfaludy strandot

Ünnepélyesen is átadták a Kisfaludy strandot, amelyet összesen 237 millió forintból újítottak meg. A fejlesztésből jutott a másik városi strandra, az Eszterházyra is, de a pénz zömét Füred kevésbé látványos strandjára, a Kisfaludyra költötte a tulajdonos és üzemeltető, a Probio Zrt.

 

2010.04.28   A Művészklub tavaszi kiállításán

A balatonfüredi székhelyű Művészklub alapítói is képviseltetik magukat azon a tavaszi kiállításon, amely a Polgármesteri Hivatal Folyosógalériájában nyílt április 28-án. A tárlat tavaszi és nyári témájú festményeket vonultat fel.

 

2010.03.18   Uniós támogatást nyert a Könyvtár

7,7 millió forintot nyert három városi könyvtár, a füredi bibliotéka gesztorságával. A pénzből új szolgáltatásokat indítanak, korszerűsítik a számítógépes parkot és nyáron lesz strandkönyvtár is. A nyertes pályázatról tartottak sajtótájékoztatót.

 

2009.07.28   Felújítás alatt a Városi Könyvtár

A nyári szünet ideje alatt felújítási munkákat végeznek a füredi könyvtárban. A napokban három hétre a társintézmény, vagyis a helytörténeti gyűjtemény is bezár. A könyvtárban festettek és kicserélték a padlószőnyeget is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT