MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Mészáros József Mészáros Pince, Pécsely

Találatok száma: 16

 

2017.07.02   Balatoni Hal- és Borünnep

Igazi gasztronómiai ünnep a Hal és Borünnep Füreden és a környékbeli településeken. A pünkösdi hétvégén sokan fordultak meg itt, hogy részesei legyenek ennek. A színpadon kiváló zenészekkel találkozott a közönség, persze amíg a hétvégi vihar közbe nem szólt.

 

2015.09.01   Sok vendég a borheteken

Idén többen keresték fel a Balatonfüredi Borheteket, mint tavaly, ez látszik a vasárnapi zárás utáni első számokból. A nagy meleg miatt ezúttal a könnyű fehér borok és fröccs fogyott a legjobban, a vendégek ízlése azonban folyamatosan változik, sokan az egyediséget, különlegességet keresték. A háromhetes rendezvény nagyon sok vendéget hozott a városnak, még az utolsó két napon is óriási volt az érdeklődés a kiváló helyi borok iránt. A borászok éppen ezért nem szeretnék, ha a jövőben megrövidülne a rendezvény.

 

2015.06.26   Hal-és Borünnep és a Nagy koccintás

Helyi borászok és helyi gasztronómusok kínálták négy napon át a kiváló borokat és a balatoni halakat a füredi parton. A 13.Hal- és Borünnepre, mint nyári gasztronómiai fesztiválra, sokan voltak kíváncsiak a felújított Tagore sétányon. A megnyitón részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, a fürediek pedig rekordkísérletre, Nagy koccintásra hívták a vendégeket.

 

2015.01.23   Véget értek a fonóházi esték

A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület pályázati forrásból egy éven át, havonta rendezett hagyományőrző szakmai programokat. A sorozatot január 23-án zárták Pécselyen, ahol néptánccal, népi kismesterség bemutatókkal, játszóházzal és persze finom ételekkel, helyi borokkal várták a közönséget. Petrikowsky Marianna, az egyesület elnöke bejelentette, januártól vertcsipke szakkör indulhat Pécselyen, szintén a hagyományőrzés jegyében.

 

2014.09.09   Az időjárás kedvezett a borheteknek

Sikeresnek ítélik a gazdák az augusztus 9. és 31. között megrendezett Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozatot. Nem volt éppen strandidő, ezért a vendégek már kora délután a borsátrak kínálatát választották és csupán egyszer mosta el vihar a rendezvényt. A sok eső azonban nem kedvez az idei termésnek, mennyiségre kevés szőlő lesz, a minőséggel azonban úgy tűnik nem lesz gond.

 

2013.09.03   Vége a borheteknek, indul a szüret

Elégedettek a környékbeli gazdák az idei borhetek forgalmával, amely kis mértékben még a tavalyi eredményt is túlszárnyalta. Ismét népszerű volt az olaszrizling, azonban sokan keresték a különleges borokat is. A pavilonok mára eltűntek a sétányról, a napokban a szüret indul a Balaton-felvidéken. A borászok óvatosak a becsléseket illetően, úgy tűnik, hogy a múlt heti jelentős csapadék megmentette a termést. Így a mennyiséggel és a minőséggel sem lesz probléma.

 

2013.07.24   Ismét Borhetek

Augusztus 3-tól 25-ig tartanak az idén a Balatonfüredi Borhetek. 24 borosgazda és több pecsenyés is várja majd a vendégeket a Tagore-sétányon. A három hetes rendezvény alatt a Kisfaludy színpad esténként koncertek helyszíne lesz. A gazdák képviselője szerint az idén kevesebb a bor, a minőség azonban még a korábbi éveknél is jobb.

 

2013.05.12   A Városi Borverseny eredménye

Kitűnő borok, nagyszámú nevezés, így lehetne összefoglalni a 22. Városi Borversenyt, ami ebben az évben nem csak bemelegítés az augusztusi borhetekre, de a legjobbaknak nevezés is az országos borversenyre, amit május 26-28-a között Balatonfüreden rendeznek meg az Annabella Szállodában. Az év bortermelője díjat a legtöbb pontszám alapján Mészáros József nyerte el, aki nem csak saját, de mint a gazdák képviselője, a többi a Füredi Borheteken kiállító gazda pontszámáért is aggódott, hiszen az itt szerzett pontok jelentenek belépőt a legnagyobb balatoni bormustrára, a Füredi Borhetekre is.

 

2012.08.28   Csökkenő forgalom a Borheteken

Bár csaknem negyedével esett vissza a borfogyasztás a Borheteken, a gazdák így sem panaszkodnak és ezzel az eredménnyel elégedettek lennének jövőre is, - mondta a Füred Tv-nek Mészáros József borász, a háromhetes rendezvény után. Minden rendben zajlott, minőségi probléma nem fordult elő a borsátraknál. A pavilonok mára már eltűntek a Tagore sétányról, a gazdák pedig már a szüretre koncentrálnak, hiszen azt a meleg, száraz időjárás miatt hetekkel előbb meg kellett kezdeni. Az idén van olyan olaszrizling, amelynél 20-as cukorfokot mértek.

 

2012.07.24   Újra Borhetek

Augusztus 4. és 26. között rendezik meg az idei Borheteket Balatonfüreden. Huszonnégy borász, kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják a három héten át zajló Borhetek látogatóit. Mintegy harminc fajtából származó, közel kétszázötven féle bor lesz kóstolható a fesztiválon.

 

2012.06.22   Jubileumi Balatoni Hal-és Borünnep

Kristóf Attila újságíró kezdeményezésére 2003- ban Csopakon rendezték meg első ízben a Balatoni Hal-és Borünnepet, azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a helyi gasztronómia és borászat értékeire. Akkoriban még a meghívott híres emberek maguk készítették él kedvenc ételeiket a vendégeknek, ma már inkább csak a receptjeiket adják oda a vendéglősöknek. A 10. jubileumi ünnep programjait Füred mellett, Csopakon, Paloznakon, és Tihanyban tartották.

 

2011.09.06   Szüret: Jóból nem árt meg a sok

Tavaly ilyenkor a szokásos termésmennyiség alig egyharmadát tudták csak leszüretelni a Balatonfüred környéki borászok, hiszen a 2010-es év időjárása nem kedvezett a szőlőnek. Most teljesen más a helyzet, a szőlő mennyisége és minősége is kiváló, az egyes fajták a jó időjárásnak köszönhetően szinte összeértek, vagyis gyakorlatilag mindent egyidőben kell a pincékbe szállítani. Megkezdődött a szüret a Balatonfüred-Csopak borvidéken.

 

2010.09.18   Szüreti fesztivál

Kétnapos szüreti fesztivált rendeztek Balatonfüreden a hétvégén. A Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címmel 1987 óta büszkélkedő városban a hagyományos szüreti felvonulásra a rossz időjárás ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A borászok aggódnak az idei termés miatt, hiszen a sok eső a szőlő 35-40%-át tönkretette és a minőség is elmaradhat a szokásostól

 

2010.08.04   Borheti előzetes

Kiváló minőséget ígér az a 25 borász, aki zömében palackozott borokat árul a füredi borheteken. A sokak által várt népszerű rendezvény augusztus 7-től 29-ig várja a vendégeket a füredi sétányon.

 

2010.05.30   Városi borverseny

Minden eddiginél több, közel 400 bort neveztek idén a városi borversenyre. Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap délután tartották az Annabella Hotelben. Az "Év szőlősgazdája" címet Mészáros József érdemelte ki, négy aranyérmes olszrizlingjével. Új borkirálynőt is választott a Balatonvin Borlovagrend a 19 éves Péringer Imola személyében.Ebben az évben először a város képviselőtestületének tagjai megkóstolják majd a borversenyen aranyérmet nyert olaszrizlingeket és kiválasztják közülük Balatonfüred város borát.

 

2009.08.08   Megnyílt a füredi borhetek

Augusztus 8-án szombaton Halász János Debrecen alpolgármestere nyitotta meg az ide borheteket. A 24 borosgazda egészen a hónap végéig, 31.-ig várja a vendégeket. Minden termelő igyekszik valami újdonsággal is előrukkolni. Jégbor, sőt biobor is található a kínálatban. A sátrak minden este éjfélig vannak nyitva a Tagore sétányon.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT