MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Theresia Trummet

Találatok száma: 4

 

2016.09.17   Germeringiek Balatonfüreden

Bár már 1987 júliusában megalakult a germeringi és füredi testvérvárosi egyesület, köszönhetően az akkor idegenvezetőként ide utakat szervező Theresia Trummetnek, csak 89. júniusában írhatták alá felsőbb német közbenjárásra a megállapodást a magyarok és a németek. Attól kezdve viszont füredi diákok százai, sport, egyházi, zenei küldöttségek utaztak Germeringbe és a bajorok viszont, igazán élővé és barátivá téve a városi kapcsolatot. Most úgy tűnik generáció váltás előtt áll a testvérvárosi kapcsolat.

 

2013.04.20   Fürediek látogatása Germeringben

Húszfős küldöttség járt Balatonfüred németországi testvérvárosában az április 19-i hétvégén. A hivatalos delegációval egyidőben a kinti tűzoltó egylet vendégeiként kint jártak a füredi tűzoltók is. A germeringi vendéglátók, mint mindig, most is nagy szeretettel fogadták a füredieket.

 

2008.10.24   Germeringi kirándulás 2008 őszén

Tavaly október végén két busznyi füredi vendégeskedett Germeringben. Vendéglátóink a tőlük megszokott szeretettel és odafigyeléssel fogadtak bennünket és kalauzoltak végig a városon, környékén és Münchenben.

 

2009.09.19   Könyv Theresia Trummetről

23 éve járnak szervezetten a bajorországi Germeringből Balatonfüredre. A családias testvérvárosi kapcsolat igazi motorja, mindenese a magyarul kitűnően beszélő Theresia Trummet. Róla szóló könyvvel kedveskedtek most a fürediek neki.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT