MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Petrőcz Lászlóné elnök, Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete

Találatok száma: 5

 

2016.09.08   Ismét fürediek segítenének kárpátaljai diákokon

Magyar nyelvű irodalmi kiadványokkal, ruhákkal és pénzadományokkal segítene ismét a Kárpátalja Barátainak Egyesülete, a nehéz körülmények között tanuló kaszonyi diákoknak. Körutazás keretében juttatnák el a segítséget a rászorulóknak, ehhez autóbuszos kirándulást szerveznek október egyik hétvégéjére. Ehhez bárki csatlakozhat, hiszen csak akkor valósulhat meg a terv, ha a 45 személyes autóbuszt teljesen fel tudják tölteni. Az egyesület még várja a pénzügyi adományokat.

 

2015.07.03   Kárpátaljai gyerekek Füreden

Július 1-5. között kárpátaljai középiskolások vendégeskedtek Balatonfüreden. A hátrányos helyzetű térségből érkezett fiatalok a mezőkaszonyi iskolába járnak, igen nehéz körülmények között tanulnak. Többségük még soha nem járt a Balatonnál, így bizonyára felejthetetlen élményben volt részük az elmúlt napokban. Megismerték a város nevezetességeit, de természetesen legjobban a strandolást várták.

 

2014.05.11   Kárpátaljai vendégek Füreden

43 fős delegáció érkezett Balatonfüredre a kárpátaljai Mezőkaszony községből. A harmincnégy diák és felnőtt kísérőik a Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete szervezésében tölthetett el öt napot a Balatonnál. Megismerkedtek Balatonfüred nevezetességeivel, de eljutottak a sümegi várba és a veszprémi állatkertbe is. Legtöbben most látták életükben először a Balatont.

 

2011.02.10   A Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete közgyűlésén

Február 10-én tartotta éves közgyűlését a Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete. A közel negyven tagot számláló egyesület sok segítséget nyújt a határon túli magyaroknak, elsősorban Rát község lakóinak. Időről-időre gyűjtéseket szerveznek és persze nem maradnak el a kirándulások, a személyes találkozások sem.

 

2009.11.10   Elismerés Kárpátaljáról

Díjat kapott a füredi Kárpátalja Barátai Közhasznú Egyesület, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ráti alapszervezetétől. A fürediek négy éve segítik a ráti iskolát, gyűjtöttek már könyvet és gyerekeket láttak vendégül itt a Balatonnál. Az ?Év emberei? díjat azok vehetik át, akik a kinti -egyre fogyó- magyarság fennmaradásáért sokat tettek.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT