MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Bogyay Katalin Magyarország nagykövete, UNESCO

Találatok száma: 4

 

2014.09.07   Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny A díjazott költők és verseik

Balatonfüred joggal pályázik az UNESCO kreatív irodalmi városa címre, hiszen kevés város ösztönzi a költőket a vers írásra, Füreden pedig már 22. éve adják át a nemzetközi költőverseny díjait. Idén, ahogy Szőcs Géza, a Magyar Pen Club elnöke fogalmazott, az új magyar líra erőteljes hangú fenegyerekeként ismert Orbán János Dénes kapta a Quasimodo-díjat.

 

2012.03.28   Meghirdették a 20. Quasimodo Költőversenyt

Ismét meghirdették a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt. A költőtalálkozót ősszel már 20. alkalommal rendezik meg, a fővédnökséget Bogyay Katalin, az UNESCO közgyűlés elnöke vállalta el. Szerdán egy balatonfüredi sajtótájákoztatón ismertették a pályázat részleteit.

 

2010.09.02   Bogyay Katalin, az UNESCO magyarországi nagykövete Füreden

Megkezdődtek a Quasimodo költőverseny kísérőrendezvényei Balatonfüreden. A nyitórendezvényen bemutatták "A magyar kultúra szolgálatában" című 120 oldalas interjúkötetet, melyben Dvorszky Hedvig beszélget Bogyay Katalinnal, az UNESCO magyarországi nagykövetével. A kötet bemutatóján Bogyay Katalin hangsúlyozta, a magyar kultúra modern és mindig vissza tud nyúlni a gyökerekhez, amiből új erőt meríthet. Bartók, Kodály, Liszt életművére hivatkozva pedig kiemelte, amíg ilyen nagykövetei vannak a magyar kultúrának, addig annak meghatározó szerepe lesz a világban.

 

2010.02.05   Quasimodo sajtótájékoztató 2010.

18.alkalommal hirdették meg a Quasimodo költőversenyt. A balatonfüredi önkormányzat és az olasz kultúrintézet támogatásával kiírt versíró pályázat kezdetben csak egy szűk irodalombarát társaság figyelmét élvezte. Mára azonban európai hírű irodalmi rendezvény.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT