MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett szerkesztő: Gáspár Ákos

Találatok száma: 18

 

2016.12.02   A Lóczy Lajos Gimnázium szalagavató bálján

December 2-án, pénteken 72 diákra került fel, ünnepélyes bál keretében, a kék színű szalag. A Lóczy Lajos Gimnázium már évek óta decemberben tartja a szalagavató bálját, ahol az alsóbb évfolyamok műsorral készülnek. A megkérdezett diákok szerint az iskola minden szükséges tudást megadott, amire a jövőben szükségük lehet. Legtöbben tovább tanulnak, vannak, akik külföldön képzelik el a jövőt.

 

2016.11.26   "A taps és a csönd az én egyetlen kapcsolatom a közönséggel." - Érdi Tamás

A komolyzenei esték keretében szombat este Érdi Tamás zongoraművész látogatott el Balatonfüredre, az Anna Grand Hotel dísztermébe. Koncertjein olyan energiák tapasztalhatók, amelyektől a nézőtéren egy pillanatra megáll az idő. Ahogy Kovács Sándor fogalmazott.: "Így csak az elhivatottak muzsikálhatnak, azok, akiknek anyanyelvük a zene, Mozart zenéje." Balatonfüredi szólóestjén négy kiváló zeneszerző műveiből adott elő.

 

2016.11.05   Fogjunk össze, és segítsünk a füredi menhelyen!

Az Északbalatoni Ebmentő Egyesület évek óta szívügyének tartja a környéken kidobott, magára maradt kutyák megmentését. Az előző évekhez hasonlóan, idén télen is telített a menhely, hiszen az örökbefogadók száma évről évre csökken. Bármilyen felajánlásnak örülnek, de legjobban most kutyatápra és takaróra van szükségük. Ebben kérik a helyiek segítségét.

 

2016.10.27   "Csokit vagy csínyt!" Ötletes töklámpások az Eötvös Iskolában

Sokrétű felhasználásának köszönhetően a tök napjaink egyik legnépszerűbb növénye. Október végén általában töklámpásokat és tökszobrokat faragunk "Halloween" közeledtével. Vannak, akik beöltözve, látványos sminkben ünnepelnek. Sokan pedig házukat dekorálják ki az alkalomra. Füreden az Eötvös iskolásban is hagyománya van az ünnepnek, idén is különleges, és ötletes töklámpásokat faragtak a diákok.

 

2016.10.30   Remekül szerepeltek a füredi sakkozók

Megőrizte veretlenségét a Balatonfüredi Sport Club Sakk szakosztálya. A hétvégi ellenfél a dunaújvárosi királysakk SE csapatával küzdöttek meg. A várt győzelem meglett, de a hazai csapat vezetése nagyobb arányú győzelemben reménykedett.

 

2016.10.15   24. Süllő-kupa: ,,viharos keleti széllel kellett megküzdeni"

A balatoni horgászok versenye idén is október közepén került megrendezésre. Azonban az előző évekhez képest, az időjárás most nem kedvezett számukra. Ennek ellenére a 16 induló közül sokan bőséges fogással tértek vissza szombat hajnalban.

 

2016.10.08   Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor füred!

Az idei Füredi Szüret október második hétvégéjén került megrendezésre. Az ide ellátogatók, a közkedvelt felvonulását követően, Balatonfüred és környékének ízletes borait kóstolhatták a Tagore sétányon kialakított borfaluban. A három napos rendezvényen, számtalan program várta az érdeklődőket.

 

2016.09.24   A magyar nép porba hullott kincseinek felemelése és továbbfejlesztése

Kiállítás nyílt a Kisfaludy Galériában. A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület alkotóinak munkáit tekinthetik meg a népművészet iránt érdeklődők. A tagság 15 szakágat képvisel, legnépesebb a hímzők tábora. Fontosnak tartják az autentikus népi kultúra feltárását, a kor követelményeinek megfelelő újrafogalmazását. A kiállítás október 30-ig látható a galéria nyitvatartási idejében.

 

2016.09.24   Sakk-matt! Széchenyi emlékverseny

Mozgalmas hétvége volt a Balatonfüredi Sport Club háza táján. Idén szeptember 24-én került megrendezésre a VIII. Széchenyi Sakk emlékverseny. A közel félszáz versenyző hét fordulós rapid versenyen döntötte el a helyezéseket.

 

2016.09.17   A dobogó felső fokán a Raffica

Az idei évben három külföldi tókerülő versenyen, Németországban, Svájcban, és Olaszországban is a dobogó legfelső fokán állhatott a Raffica, ami számukra és egyben a vitorlás sportéletben is nagy eredmény. Király Zsolt, a csapat kormányosa számolt be élményeikről és jövőbeli terveikről.

 

2016.09.14   Litkey Zsolt festőművész kiállítása

Megnyílt Litkey Zsolt festőművész kiállítása Balatonfüreden, a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában. A főként balatoni témájú festmények mellett, idén az állatvilág is inspirálta a művészt. A tárlat október 10-ig látogatható a hivatal ügyfélfogadási idejében.

 

2016.08.31   "Becsengettek" Rendőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén

Kezdődik az iskola, újra indul az iskola rendőre program is, amelyben 2900 oktatási intézményben mintegy 2200 rendőr vesz részt. Az akció célja, hogy a gyerekek biztonságos és balesetmentes közlekedését segítsék.

 

2016.08.23   Fürediek közös tárlatán

Füreden és környékén ma alkotó profi és amatőr művészek festményeiből, fotóiból láthatnak átfogó képet a kollektív tárlat nézői. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg a Kisfaludy Galériában.

 

2016.08.04   Fa Nándor újból földkerülésre készül

Vitorlákat fel! Fa Nándor kvalifikálta magát a legnehezebben teljesíthető egyszemélyes óceáni vitorlásversenyen, a Vendée Globe-on, ami a világ legnagyobb kikötés nélküli földkerülő vitorlásversenye. Élményeiről, tapasztalatairól és a rá váró kihívásokról tartott élménybeszámolót Balatonfüreden.

 

2016.07.27   Borkiválóságok könyvbemutatója

Az Anna-Grand dísztermében Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa, országok roadshow keretében mutatta be a 2016.évi Borkiválóságok fehér-és rozéborok bemutató kötetét.

 

2016.07.21   Böjte Csaba a Koloska-völgyben

E júliusi szép napokban, harmadik alkalommal látogatott el Balatonfüredre a Csillagösvény missziós körút Böjte Csaba testvérrel. Idén a közös misét a Koloska-völgyben, Csaba testvért idézve a "természet katedrálisában" tartották, amin újból sok hívő vett részt.

 

2016.07.12   Elismert előadók Füreden

Az idei nyár eddig már számos érdekes, felejthetetlen irodalmi előadással , koncertekkel várta az érdeklődőket, többek közt ellátogattak Balatonfüredre a Grecsó-fivérek, akiknek összművészeti estjét tekinthettük meg a Kisfaludy Galériában. Ezt követte Kollár Klemencz László szólóestje, mely a Kistehén melankolikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkából nőtte ki magát. A keddi nap zárásaként Magyarország első számú art-rock zenekara, a Kiscsillag lépett fel a Kisfaludy Színpadon. A nyár második felében is megannyi koncert és előadás várja az ide látogatókat.

 

2016.07.04   Semmelweis-napi ünnepség Balatonfüreden

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác magyar orvos, az "anyák megmentője", aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Születésnapjának évfordulóján idén Balatonfüreden is megtartották a hagyományos ünnepséget, ahol ketten vehették át a város kitüntetését.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT