MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Balatonfüred Bécsben is bemutatkozott

2009.04.07. 11:58 • Debrecen után az osztrák fővárosban is bemutatkozott Balatonfüred, mint a Kultúra Magyar Városa. A mindig nyüzsgő utcák, a jellegzetes piros villamos, a feltűnő rend és tisztaság, a számos látnivaló és kulturális sokszínűség teszi érdekessé Bécset. De vajon mi teheti vonzóvá Balatonfüredet a nyugati szomszédok számára? A fürediek egy kis ízelítőt vittek Bécsbe a hazai kultúrából és gasztronómiából, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy vendégeket csábítsanak Füredre.

A bécsi magyar kultúrintézetben dr. Fónagy Zoltán igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Kiszely Pál füredi alpolgármester beszélt a város óriási fejlődéséről. A helyiek belekóstolhattak a magyar népi kultúrába is, hiszen a delegációval utazott a Balatonfüred Néptánc Együttes ifjúsági tánccsoportja. Az esten gasztronómiai bemutatóval várták, a főleg osztrák nyugdíjasokból álló vendégeket. A bécsiek megkóstolhatták Balai Attila mesterszakács hidegtál készítményeit, valamint Koczor Kálmán borait is.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1333

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.18 08:33:09

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT