MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Kitüntették a Balatonfüred Néptánc Együttest

2010.01.28. 08:59 • A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten a "Balatonfüred Kultúrájáért" kitüntetést vehette át a 10 éve alakult Balatonfüred Néptánc Együttes, a díjat Bácsi Gabriella a csoport művészeti vezetője vette át a város polgármesterétől.

Kölcsey Ferenc szobrának megkoszorúzásával vette kezdetét Balatonfüreden a "Magyar Kultúra Napja" alkalmából rendezett programsorozat. A Zeneiskola melletti területen Sarkadi Tamás emlékezett meg a Himnusz alkotójáról. Dr. Bóka István polgármester köszöntőjével vette kezdetét az esti gála az Anna Grand Hotel dísztermében. A város vezetője beszédében hangsúlyozta, a mai világban a kultúra az egyetlen olyan fogódzó, amibe még biztosan lehet kapaszkodni, ez az ami meg tart bennünket emberi létünkben. Kiemelte, hogy Balatonfüred egyre több joggal mondhatja magáról, hogy a kultúra és a művészetek városa. - Fontos, hogy ezt a kultúrát úgy ápoljuk, hogy közben nem engedünk a pénz és a divat diktatúrájának. -fogalmazott dr. Bóka István. A gálaesten adták át a város egyik legmagasabb szintű kitüntetését, a "Balatonfüred Kultúrájáért" díjat. Ezt az éppen egy évtizede alakult Balatonfüred Néptánc Együttes kapta. Az együttesben jelenleg 130-an táncolnak, a 3-20 év közötti korosztályban. A gálaesten végül az "Üzenet haza" című néptáncműsort láthatta a közönség.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1622

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.18 08:55:55

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT