MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Alexander Lonquich a varázsló - Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar újévi koncertje

2010.01.12. 12:23 • Jött, játszott és győzött, foglalhatnánk össze röviden az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar füredi újévi hangversenyét Alexander Lonquich zongoraművésszel és karmesterrel a zenekar élén.

A kitűnő német zenész keze alatt óramű pontossággal játszott a zenekar, teret engedve ugyanakkor a művészi önkifejezésnek is. A virtuozitásáról és előadói közvetlenségéről híres karmester egyszerre dirigálta és szólistaként játszotta Mozart d-moll zongoraversenyét. "Nincs ebben semmi különös, Mozart is a zongora mellől dirigált, játszotta akár az egész basszus szólamot. Teljesen természetes volt ez korábban" -mondta a kettős szerepben koncertező művész. A Fischer Ádám által húsz éve alapított Osztrák-Magyar Zenekar már másodszor koncertezett Balatonfüreden. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban megtartott esten Mendelssohn olasz szimfóniáját és természetesen Haydnt is játszottak. A melankolikusabb zenét kedvelő vendégkarmester, Alexander Lonquich vezetésével Haydn életművéből most a London szimfóniát halhatta a teltházas közönség, amely vastapssal ünnepelte a kitűnő muzsikusokat. "Haydn zenéjében is megvannak ezek a melankolikusabb elemek, a kicsit osztrák, kicsit szláv hangulat. A London szimfóniában sok a gondolkodni való. A kitartott hangok például, amikor egyszerre hirtelen minden megáll, majd szép lassan folytatódik. Haydn zenéje igen változatos, hol könnyed, hol komoly, szinte minden taktus más" -mondta a világhírű zenész.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 978

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2022.08.19 12:40:45

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT