MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Jön az új vasúti menetrend

2010.12.06. 11:04 • December 12-én életbe lép az új vasúti menetrend. A Balaton északi-partján sok változást ez nem hoz, szinte a tavalyi rend szerint járnak majd továbbra is a vonatok. Pozitív változás azonban, hogy a pályafelújításnak köszönhetően átlagosan 10 perccel rövidül a menetidő a Budapest-Székesfehérvár-Budapest vonalon és ez érinti a tapolcai gyorsvonatok közlekedését is. Az utasok nyilván pozitívan fogadják majd azt is, hogy az észak-balatoni vasútvonalon decembertől nem járnak majd BZ szerelvények, vagy ahogy sokan ismerik a "Kispiroskák".

A személyvonatok továbbra is kétóránként szállítják majd az utasokat a Tapolca-Székesfehérvár vonalon, a gyorsvonatok is a megszokott időben közlekednek, ezeknél a járatoknál ugyanakkor kissé módosul a budapesti indulás/érkezés időpont. A nagyobb pályasebességnek köszönhetően lerövidül a Budapest-Székesfehérvár vonalon a menetidő, emiatt a gyorsok a mostaninál 10 perccel később indulnak a Déliből. A hozzánk eljutott szerelvény-összeállításból kiderül, hogy a Balaton északi-partján december 12-étől nem közlekednek a "Kispiroskák", helyettük két kocsis hagyományos szerelvények szállítják az utasokat, több vonat a Németországtól vásárolt és felújított "halberstadti" kocsikkal közlekedik. Maradnak -igaz csak hétvégenként- a Desiro motorvonatok, ezekkel szombaton és vasárnap lehet utazni a Tapolcára 7:06-kor és 13:55-kor, a Székesfehérvárra 10:10-kor és 18:10-kor induló személyvonatokkal. A szaktárca megrendelése alapján december 12-étől újabb hat mellékvonalon (Esztergom - Almásfüzitő (Komárom); Sárbogárd - Székesfehérvár; Sásd - Komló; Szerencs - Abaújszántó- Hidasnémeti; (Nyíregyháza - Mátészalka) Fehérgyarmat - Zajta; Mátészalka - Csenger) indul újra a személyszállítás. Az utasok a 2010/2011-es menetrendkönyvet az ország több mint 200 helyszínén, a nagyobb vasútállomások pénztáraiban tudják megvásárolni 990 forintért november 26-tól. A december 12-től érvényes menetrendi információk december 1-től lesznek elérhetők az ELVIRA internetes menetrendi keresőben a www.mav-start.hu weboldalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1485

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.18 21:12:01

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT