MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Minden eddiginél több Desiro motorvonat a Balatonnál

2012.06.11. 13:15 • Június 16-ától nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a Balaton körül. Az északi-parton a korábbi évekhez hasonlóan ismét közvetlen összeköttetés alakul ki Záhony és Tapolca, valamint Sopron és a Balaton között. A járatok száma jelentősen megnő, a fővárosból/ba kétóránként indulnak gyorsvonatok, míg a személyvonatok Székesfehérvár és Tapolca között szintén ütemesen, 120 percenként közlekednek.

Az idei nyár egyértelmű újdonsága, hogy ezúttal jóval több korszerű Desiro motorvonat jár majd az északi-parti vasútvonalon, hiszen a Budapest-Esztergom vonal felújítása miatt, ezekből többet lehet átcsoportosítani. A légkondicionált szerelvények az alábbi időpontokban indulnak Balatonfüredről Székesfehérvár irányába: 7:19, 12:10, 14:10, 16:10, 20:10, szombaton és vasárnap 22:31 is. Füredről Tapolca irányába: 7:06, 16:12, 21:50, szombaton és vasárnap 5:53 is. Ezen felül ilyen vonat lesz a Fehérvárról Füredre érkező 11:43-as vonat, valamint megjelennek a Desiro vonatok a Tapolca-Keszthely-Balatonszentgyörgy vonalon is. A Budapest-Tapolca gyorsvonatok nagy kapacitású kerékpárszállító kocsikkal közlekednek, az idei szezontól ismét terelés nélkül. A nyári szezonban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsit is továbbítanak, melyek a menetjegyen felül, ülőhelyet is biztosító kedvezményes, 380 forintos, pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. A Balatonhoz mind a déli, mind az északkeleti, mind pedig a nyugati országrészből az átszállás nélküli eljutást biztosítva közvetlen vonatok közlekednek többek között Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is. Az utazásokhoz a MÁV-Start Zrt. az idén is kínálja a Balaton Mix jegyet. A Balaton Mix napijegy felnőtt, gyermek és családi kategóriában is megváltható. A jegyet az utasok az általuk választott napon, vagy napokon 0-24 óráig korlátlan számú díjmentes utazásra vehetik igénybe a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. tavat átszelő, menetrend szerinti járatain. A Balatonhoz való utazáshoz 50 %-os alkalmi menettérti kedvezmény vehető igénybe, valamint díjmentes kerékpárjegy váltható napokon. Egyes balatoni szolgáltatók 10-20-50% kedvezményt nyújtanak a Balaton Mix jegy felmutatói részére. A tanszünetben változik a Volán társaságok menetrendje is, naponta két járat indul Balatonfüredről Siófokra és vissza, számos iskolai járat azonban szeptemberig nem közlekedik, ilyen a Balatonfüred-Pécs autóbusz is. A nyári menetrend augusztus 26-ig van érvényben.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2406

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.07.13 11:47:14

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT