MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Önálló program a Balaton

2011.01.24. 09:01 • Kiemelt kormányzati figyelmet kap a Balaton az Új Széchenyi Tervben, mondta dr. Bóka István elnök a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki rendkívüli ülésén.

Kiemelt kormányzati figyelmet kap a Balaton az Új Széchenyi Tervben, mondta dr. Bóka István elnök a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki rendkívüli ülésén. Az Új Széchenyi Tervben alprogramként szerepel a tó és térsége. 2011 és 2013 között 6 milliárd forint uniós forrás jut turizmusra, ezért 2012-től hazai forrás kiegészítést javasolt a Tanács, amely elkészítette ötéves középtávú fejlesztési programját. A javaslatok között szerepelnek nagy ívű turisztikai attrakciók és a szálláshelyek fejlesztése a tónál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium márciustól indítja útjára az infrastruktúra fejlesztését célzó programot, de tavasszal a turisztikai pályázatok is megjelennek. Az ülésen, ahol elfogadták a kistelepülések szennyvízkezelésére kiírt pályázatok szövegét, dr. Gruber Attila országgyűlési képviselő a Sió-zsilip romló állapotára hívta fel a figyelmet. A hajózó kapu már használhatatlan, de a vízleeresztő főzsilipet is megnyomta a Balaton déli irányban, mondta Gruber Attila. A Balaton Fejlesztési Tanács a Balatoni Vízügyi Kirendeltséghez fordul, hogy felhívják a figyelmet a zsilip állapotára, hangzott el Siófokon. Időközben a Somogyi Hírlapban megtudta: a zsilip rendben üzemel - cáfolta a képviselőt a lapnak nyilatkozva Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség szakaszmérnöke. - Figyelemmel kísérjük a zsilip állapotát, magunk is mérjük az elmozdulást, ami természetes kilendülés. Nem csak egy irányban tapasztalható és maximum néhány tízmilliméternyi. Nem dől tehát a zsilip déli irányban, fogalmazott a mérnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1162

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.05.28 08:02:49

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (2)

2009.10.19. Nagy remények, új cég vált ki a Balatoni Halászati Zrt.-ből.

2008.11.04. Válság: nincsenek veszélyben a balatoni fejlesztések

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT