MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

A füredi Bőr Viktória lett a 187. Anna-bál szépe

2012.07.29. 11:25 • A 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi, 18 éves Bőr Viktória lett, aki a Lóczy Lajos Gimnázium tanulója. Az első udvarhölgynek a budapesti, 18 éves Antal Dórát, a második udvarhölgynek a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsannát választották. A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. A szépek vasárnap délelőtt a Kisfaludy színpadnál a nagyközönség előtt is bemutatkoztak.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - néző - 2012.08.05. - 16:19:47

Ez az összeállítás nagyságrendekkel jobb,mint a Duna tv anyaga! Igényes,színes, sokrétű,kedves.
Gratulálok hozzá a készítőknek!

#3 - Radics Tibor - 2012.08.02. - 17:56:10

A magyar nemzeti muzsika olyan jeles műfaja, mint a verbunkoszene létjogosultsága vitathatatlan. A verbunkoszene, gazdag színeivel, mozgékonyabb hangszeres formáival, alkalmas a nemzeti szellem zenei kifejezésére A hagyományápolás nemzeti kincseink fenntartása, mely a magyarság identitásának szerves részét képezik. Mint minden nemzetnek, úgy gondoljuk nekünk is kötelességünk saját értékeink és örökségünk védelme, hogy megmaradjon mindaz, ami meghatározza nemzetünket, egyediségét és értékességét.
Úgy gondolom, hogy egy nemzetközi rendezvényen mint az Anna-bál irodalomtörténész mellet a jövőben legyen zenetörténész is, amely nagyon jó kiegészítenék egymást.
Az Opatijai Group női vokálkar közreműködői kiválóan szerepeltek, de hogy végig ők működtek közre rossz választás volt, Sánta Ferenc hegedűművész és zenekara színvonalasan megadta a hangulatát az Anna-bálnak.A Duna tv riportere Asbóth József felkészültsége nem volt megfelelő, és nagyság rendekben rontotta a nemzetközi rendezvény színvonalát,szerintem a Füred tv munkatársai jobban felkészültek és profik, a jövőben szívesen látnám a tv munkatársait mint riporterek az Anna-bálon, sokkal színesebb lenne, a közvetítés. A verbunkos zene sokáig egyet jelentett a magyar zenével, de a XVIII. században áthatotta egész Európát, főleg a német nyelvterületeken terjedt el. A német területeken kívül más népek is őrzik nemzeti hagyományaikban a verbunkos zene és táncok jellemző motívumait. Ezt fedezhetjük fel a holland, dán, angol és a francia, német zenében egyaránt. A verbunk népszerűsítési programjában helyet kapnának későbbiekben más népek verbunkos kultúrájának megjelenései is, ezáltal az Anna-bál nemzetközi rendezvény színvonalát csak emelné. Javasolom a 2008 -ban el kezdett színvonalas élőzenés közvetítést amit az Új Generáció zenekar színvonalasan képviselt, és üdítően hatott a nézőkre.

Radics Tibor a Veab zenetudományi munkabizottság szekcióvezetője.

#2 - Szandra - 2012.07.31. - 15:32:46

Ott voltan élőben az Anna-bálon és mikor megláttam Viktóriát egyből gondoltam hogy ő lesz a nyerő !!!!

Nagyon tetszik a ruhája is :)

Igaz én még csak 12 éves vagyok de már előre eldöntöttem , hogy nekem is olyan lesz a ruhám :P

#1 - Szandra - 2012.07.31. - 15:08:54

Tényleg szép Viki :)

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2084

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2023.09.30 11:24:10

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT