MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonalmádi, Polgármesteri Hivatal

Találatok száma: 10

 

2016.02.23   Jól teljesítettek a füredi rendőrök 2015-ben

Az önkormányzat elégedett a füredi rendőrség tavalyi tevékenységével, mondta Regdon László városi rendőrkapitány. A kedden megtartott évértékelőre a sajtót ugyan nem engedték be, de előtte tájékoztatást kaptunk a 2015-ös év eredményeiről, statisztikáiról. Ebből kiderült, hogy összességében csökkent ugyan a közúti balesetek száma, azonban a halálos balesetek száma nőtt, ennek visszaszorítása az egyik kiemelt feladat az idei évben. A bűnelkövetők újabb és újabb módszerekkel dolgoznak, megszaporodtak a csalások, valamint a kábítószer elleni küzdelmet is fokozni fogja a rendőrség 2016-ban. Nagy figyelmet szentelnek majd a megelőzésre, a gyermekek és az idősek védelmében.

 

2015.01.21   Hol vásárolhatunk márciustól vasárnap?

Alig két hónap múlva életbe lép, a leginkább a nagyobb kereskedelmi üzlethálózatokat érintő, vasárnapi zárvatartást szabályozó törvény. Balatonfüreden március 15-től a hét utolsó napján és ünnepnapokon biztosan zárva kell tartania a Penny-nek, az Aldi-nak, a Spar-nak és a Tesco-nak. A 200 m2-nél kisebb üzletek nyitva lehetnek ugyan, de csak bizonyos feltételekkel, pl. csak akkor, ha maga a tulajdonos, vagy annak családtagja végzi a kereskedelmi tevékenységet. A város jegyzője szerint Füred speciális helyzetben van a turizmus miatt, éppen ezért a szakállamtitkárhoz fordult az önkormányzat.

 

2014.06.11   A Művészklub kollektív tárlatán

A FüredKult és a balatonfüredi Művészklub hívta kiállítás megnyitóra az érdeklődőket június 11-én. A Polgármesteri Hivatal folyosógalériája augusztus 12-ig ad helyet 21 festőművész alkotásának, melyek témája a Balaton. A képeket ügyfélfogadási időben, hétfő, szerdán és pénteken lehet személyesen megtekinteni.

 

2012.05.10   Vadnai Benjamin vitorlázó világbajnokot köszöntötték

24 ország 71 indulóját győzte le Vadnai Benjamin vitorlázó az Argentínában megrendezett lézer világbajnokságon. Az utánpótlás világbajnokot Balatonfüreden köszöntötték.

 

2011.10.19   A mulandóság nyomai - Fritz Béla kiállítása

A régi kovácsmesterség művészi értékei követhetők nyomon azokon a fényképeken, melyeket Fritz Béla magyarországi temetőkben készített. A fotográfus gyűjteményében több mint 300 ilyen kép található, legújabb kiállítására - amely a Polgármesteri Hivatalban látható - ezekből válogatott.

 

2010.01.29   Vitorlázókat köszöntöttek

Évek óta országos ranglista vezetők a Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói. Most közülük ketten vehettek át elismerést a város vezetőitől.

 

2010.01.05   Dr. Bóka István polgármester újévi köszöntője

Dr. Bóka István polgármester újévi köszöntője.

 

2009.12.09   A Művészklub kollektív kiállításán

Karácsonyi kollektív kiállítás keretében látható a polgármesteri hivatal folyosógalériájában a Balatonfüredi Művészklub festőinek legújabb tárlata. A képek zöme a téli tájat ábrázolja, különböző stílusban és felfogásban. A kiállítás december 9-i megnyitója jubileumi is volt, hiszen éppen tíz esztendeje rendezték az első kiállítást a folyosógalériában Pálffy Károlyné kezdeményezésére.

 

2009.07.20   Az épületek helyi védelméről

Újra tárgyalja a balatonfüredi képviselő-testület az épületek védelméről szóló helyi rendeletet, amely szigorúbban kívánja megőrizni mindazt, amit ma balatonfüredi arculatnak nevezünk. A nagyobb épületek közül ugyanúgy kerültek fel védettségi listára, mint a kisebb pincék, parasztházak. A helyi védelem alá vont épületeket lebontani nem lehet, viszont az állagmegőrzés a tulajdonos feladata.

 

2008.11.26   Aggasztó a balatoni térség munkaügyi helyzete

Súlyos gondok vannak a foglalkoztatás terén a Balatonnál, hallottuk a Regionális Idegenforgalmi Bizottság Almádiban megtartott ülésén. A szakemberek szerint jelenleg 13 ezer álláskereső szerepel hivatalosan a megyei álláskeresők nyilvántartásában és ez a szám nyáron is eléri a 3-4 ezret. A minimálbéres fizetések nagyon jellemzőek, emiatt többen külföldön keresik a boldogulást.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT