MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Balatonfüredi Szociális Központ

Találatok száma: 9

 

2017.01.23   Aki kér, kap segítséget a nagy hidegben

Értesüléseink szerint két hajléktalan már életét vesztette januárban Balatonfüreden, bár a vizsgálat ebben az ügyben még folyamatban van, valószínűleg nem kihűlés, tehát nem közvetlen a nagy hideg okozta halálukat. Hosszú ideje tart azonban a hideg, téli időjárás, az éjszakai kemény fagy sok hányatott sorú embernek okoz gondot. Idősek, aktívkorúak, vagy akár kisgyermekes családok kerülhetnek veszélyeztetett helyzetbe, sok esetben a megfelelő fűtés hiánya miatt. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ és a rendőrség is fokozottan figyel az elesettekre ilyenkor, a látókörükbe került rászorulókat pedig támogatják is. A nagyobb gond akkor van, amikor valaki visszautasítja a segítséget.

 

2015.05.06   90 éves Varga Gusztávné Magdi néni

Május 6-án kilencvenedik születésnapján köszöntötték Varga Gusztávné Magdi nénit a balatonfüredi Szociális központban. Magdi néni szerint a hosszú élet titka, hogy egyenletesen kell venni a levegőt és nem szabad ezt abbahagyni. Kora ellenére mozgalmas, aktív életet él, például imád kertészkedni és kötni, napi szinten jár az idősek klubjába, ahol már 2001 óta tag.

 

2015.05.03   Óvodások műsora az Idősek Klubjában

Nagymamákat és dédmamákat köszöntöttek az Óvárosi és a Mogyoró Tagóvoda óvodásai anyák napja alkalmából. A gyerekek verset mondtak, énekeltek és táncoltak, végül virágot nyújtották át az idősklub hölgyeinek, akik meghatódva nézték a kicsinyek előadását.

 

2015.01.20   Kormányzati módosítás a házi segítségnyújtási jogszabályban

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló jogszabályt módosította Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központban érdeklődtünk arról, hogy a szociális ellátórendszer jogszabályának szigorítása mennyire lesz hatással a fürediekre.

 

2014.10.01   Rendőrségi előadás időseknek

Az Idősek világnapján a rendőrség is gondolt a nyugdíjas korosztályra, azokra, akik talán a legkiszolgáltatottabbak a bűnözés terén. Sokszor halljuk, hogy idős embereket vernek át, magukat villanyóra leolvasónak kiadó csalók, vagy éppen több százezer forintot csalnak ki házaló ügynökök értéktelen, rossz minőségű holmikért. A megelőzés ebben az esetben nagyon fontos és persze a családtagok, szomszédok felelőssége is nagy.

 

2014.05.20   90 éves születésnapján köszöntötték Rosta Lajost

1963-tól közel húsz évig igazgatta a Radnóti Miklós Általános Iskolát, illetve annak jogelődjét Rosta Lajos. 90. születésnapján egykori kollégái, barátai, az iskola mai kollektívája köszöntötte kedden. Lajos bácsi szerint a hosszú élet titka, hogy soha sem szabad lustálkodni, mindig tevékenykedni kell valamit.

 

2013.11.12   Kitüntetés a szociális munka napján

Szokatlanul rövid, ám annál családiasabb ünnepség keretében ünnepelték meg Balatonfüreden a szociális munka napját. A Kéki utcai intézményben dr. Bóka István polgármester mondott köszönetet a szociális területen dolgozóknak, hangsúlyozva a központ kiemelt szerepét. Átadták a Balatonfüred Szociális Tevékenységéért díjat is, ezt Gyarmathyné Szemmelveisz Hajnalka vehette át.

 

2011.12.13   Luca napi bütykölde a szociális központban

December 13-án, Luca napján régen tilos volt fonni, sütni, mosni. Nem volt ajánlatos kölcsönadni sem, mert az elkért dolgok boszorkányok kezére kerülhettek. Luca napjának hajnalán a gyerekek -esetenként kísértetnek öltözve- körbejárták a házakat és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést és jószág szaporulatot ígértek kisebb ajándékokért cserébe. A régi hagyományokból ma már szinte semmi sem él, a füredi szociális központban azonban színes programokkal várták az érdeklődőket kedden, karácsonyi dekorációkat készítettek a legkisebbek bevonásával.

 

2011.08.19   Felépült az új szociális központ

Új épülettel gazdagodott Balatonfüred. A Kéki utcai szociális központ uniós és helyi pénzből, összesen 260 millió forintból készült el. A helyi és a kistérségi szociális ellátás most itt egy helyen, tágas, kényelmes és barátságos épületben folyik majd. A költözés megkezdődött, szeptember végére az intézmény már ide várja az ellátásra szorulókat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT