MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Balaton

Találatok száma: 39

 

2017.05.13   Ünnepélyes balatoni évadnyitó

Soha nem látott támogatást kap idén a vitorlássport. Ősztől új kikötő épül Balatonfüreden, és 178 kisebb vitorlás hajót szerez be a Magyar Vitorlás Szövetség, amelyeket elérhető áron kibérelhetnek azok is, akik nem tartanak vitorlás hajót állandóan a Balatonon, hallottuk az ünnepélyes évadnyitón május 13-án. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg a 2017-es balatoni vitorlás évadot és elrajtolt az első nagy verseny is Balatonfüreden.

 

2017.02.21   Jégvitorlás Európa-bajnokság Balatonfüreden

13 év után rendeztek jégvitorlás Európa-bajnokságot Balatonfüreden. A DN hajóosztályban 16 nemzet 124 versenyzője állt rajthoz. A kétnapos erőpróbán végül lengyel győzelem született.

 

2017.01.19   Jégnapot tartottak a Lóczysok

Hat évvel ezelőtt volt utoljára olyan program a Lóczy gimnáziumban, amikor a diákok egy egész napot a Balaton jegén tölthettek el, mozgással, sportolással, jó hangulatban, együtt a barátokkal. Az utóbbi évek enyhe időjárása miatt ritkán volt megfelelő a jég minősége ehhez, idén azonban az iskola összes diákját egyszerre is elbírta a vastag jégtakaró. Ezt kihasználva felelevenítették a hagyományt és a második félév indításaként, egy vidám jégnapot tartottak a diákoknak Füreden. Sport, friss levegő, lazulás.

 

2016.06.25   Sárkányhajó Roadshow Balatonfüreden

Hatodik alkalommal rendezett látványos sárkányhajó versenyt Balatonfüreden a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sport Egyesület. A szombati rendezvényre a profi sárkányosok mellett, baráti társaságok és iskolák jelentkezését is várták a szervezők.

 

2016.05.07   A Helka és a Kelén hajók születésnapját ünnepelték

125 éve épült a Balaton két impozáns hajója a Helka és a Kelén. A Vitorlabontó ünnepséget követően ezeket a vízi járműveket köszöntötték Balatonfüreden. A jeles alkalomból a közönség kedvezményesen ki is próbálhatta az egyébként Keszthelyen szolgáló Helkát, míg a Kelén a kikötőben várta a látogatókat, különleges 19. századi hangulatával.

 

2016.01.23   Schirilla György a jeges Balatonban

Sokan voltak rá kíváncsiak, ahogy Schirilla György megmártózott a jeges Balatonban a Tagore sétányon, Balatonfüreden. A "nemzet rozmárja" egyébként nem tartja bátor embernek magát. A füredi úszás, annyira jól sikerült, hogy Schirilla György közkívánatra kétszer ment bele a jeges vízbe.

 

2015.08.05   Boresték a Jókai hajón

Számtalan hajóprogramot kínál a városba látogatóknak és a helyi lakosságnak a Vanyolai Hajózási Kft. Legyen szó nappali sétahajókázásról, vagy esti romantikus ringatózásról a balatonfüredi vállalkozás teljesen lefedi az igényeket. Legújabb kezdeményezésük augusztus 5-én indult és egészen 23-ig tart, szerdán, pénteken és szombaton borestét szerveznek a nagy múltú és elegáns Jókai hajóra.

 

2015.07.13   Háromszoros Eb ezüst

Bár a balatonfüredi sárkányhajósok csapatszinten még nem mérettették meg magukat nemzetközi versenyen, az Olaszroszágban megrendezett Európa-bajnokságról rögtön három ezüstéremmel tértek haza. Ám a sikerek után sincs megállás, folytatódik a felkészülés a közelgő bajnokságokra.

 

2015.01.05   Már halálos áldozata is van a jeges Balatonnak

A szakemberek egyáltalán nem javasolják a Balaton jegén való tartózkodást, ugyanis a hétvége folyamán már emberéletet követelt az egyenetlenül befagyott tó. Már a Tihanyi Belső-tó sem alkalmas a téli sportok szerelmeseinek.

 

2014.09.27   22. Süllő Kupa Balatonfüreden

Péntek este nyolc órakor szálltak vízre a 22. Süllő Kupa résztvevői Balatonfüreden. Az éjszakai vihar ugyan nem kedvezett a horgászoknak, de így is kerül majd bőven hal az asztalokra.

 

2014.07.25   189. Anna-bál: koszorúzás, szívhalászat

Az Anna-bál leginkább várt kísérőrendezvényére idén is sok első bálozó és vendég látogatott el. Az ország számos pontjáról és Balatonfüred testvérvárosából, Germeringből is részt vettek a szívhalászaton. A hagyományoknak megfelelően a Jókai hajóról szórták be a férfi nevekkel ellátott faszíveket a vízbe, a halászatot követően pedig értékes nyereményeket vehettek át a hölgyek.

 

2014.07.22   Anna-bál mindenkinek

Rengeteg kísérőprogram kötődik ebben az évben a füredi Anna-bálhoz. Lesz prímásverseny, lampionos szívhalászat, operagála illetve kóruskoncert a Gyógy téren és mediterrán hangulat a Bor utcában. Mindenki talál látnivalót a következő napokban.

 

2014.06.24   Kiváló a Balaton vize, nem a tó okozta a fertőzést

A hétvégi úszóversenyen történt hányásos, hasmenéses megbetegedésekről egyelőre kiderült, hogy nem a Balaton vize okozta a fertőzést, hozta nyilvánosságra a tó vizét és az érintett vendéglátó helyeket ellenőrző gyorsvizsgálat eredményét a Veszprém megyei kormányhivatal. Hogy kiderítsék a fertőzés okát, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve valamint az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság tovább folytatja a vizsgálatokat, végleges eredményt későbbre ígérnek.

 

2014.06.21   Nem a Balaton a fertőző

Országos hír lett a Balatonfüreden megrendezett hétvégi úszóversenyen történt megbetegedésekből. A sajtóban arról lehetett olvasni, hogy a Balaton vize okozta a fertőzést. Ezzel szemben a szakemberek szerint feltételezhető, hogy lokális kalicivírustól betegedtek meg a parton a sportolók. A vizsgálat eredményét egy-két napon belül nyilvánosságra hozzák.

 

2014.06.21   Nyíltvízi Úszó EB Balatonfüreden

Idén is Balatonfüred kapott kiemelkedő figyelmet a Magyar Úszás Napja alkalmából. A versenyen a híres sportolókon kívül amatőrök is részt vettek.

 

2014.06.14   Balatonman Triatlon Fesztivál 2014

Balatonfüreden évek óta szerveznek különböző triatlon versenyeket. Ezúttal harmadik alkalommal tartották meg a Balatonman Triatlon Fesztivált, ahol három, komoly kitartást igénylő távon mérhették meg magukat a jelentkezők.

 

2014.05.17   Sikeres volt a Nyitott Balaton

Idén először, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Nyitott Balaton nevű akciót. Több nyitva tartó üzlet, több mint kétszáz program várta az érdeklődőket az üdülőkörzetben. A Magyar Turizmus Zrt. szerint az emberek ma még mindig csak két hónapig számolnak a Balatonnal, ezért fontos a négyévszakos népszerűsítés. Mostantól nem szezont hosszabbítanak, hanem új szezonokat hoznak létre.

 

2014.05.17   Továbbra is Füred a hazai vitorlázás központja

A jövőben is Balatonfüred lesz a hazai vitorlázás meghatározó szereplője, - ezt mondta dr. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi elnöke a hagyományos Vitorlabontó ünnepségen. Szombaton emléktáblát avattak és megkoszorúzták a tavat, ezzel hivatalosan is megkezdődött az idei vitorlás évad.

 

2013.09.28   Új rekord a Süllő Kupán

Rekord méretű hallal nyerte az alsóörsi Tóth István a 21. Süllő Kupát. A Zamárdi térségében kifogott süllő több mint 8 kilót nyomott de a második helyen végző horvát horgásznak sem kellett szégyenkeznie, nála a mérleg 5 kiló 48 dekát mutatott.

 

2013.07.28   100 éves a Jókai motoros

1913-ban helyezték először forgalomba a Jókai hajót, amely nem csak a Balatonon, de jó ideig a Tiszán és a Dunán is szolgált. Különleges jelkép ez a tavon ma is, hiszen a 2002-es felújítás óta gondos kezek tartják karban. A viharos évtizedek alatt volt szállítóhajó, mocsárban rohadó vasdarab és dunai nézőhajó is. Napjainkban mindenki örömére, egyedi köntösben szeli a hullámokat, sétahajóként üzemel.

 

2013.07.27   Öbölátúszás 2013

1500-an vágtak neki vasárnap a Balatonfüred-Tihany távnak, a hagyományos öbölátúszáson. A legidősebb induló hetvenhét, a legfiatalabb mindössze hét éves volt. A nagy melegben a legtöbben erős fényvédőkrémmel a testükön úsztak.

 

2013.07.21   Befejeződött a Laser invázió Balatonfüreden

A vasárnapi érem átadással befejeződött a balatonfüredi Laser vitorlázó világ és Európa-bajnokság. Az ifjúsági és junior korú versenyzők közel egy hónapig küzdöttek a díszes trófeákért.

 

2013.07.14   Füredi siker a Laser 4.7 vitorlázó világbajnokságon

Füredi győzelemmel zárult a Laser invázió második versenyhete. Vadnai Jonatán az U 16-os korosztályban az első helyet szerezte meg, míg a hölgyeknél a legsikeresebbnek Virág Flóra bizonyult, a hetedik helyen végzett.

 

2013.06.29   Junior vitorlás kupa Füreden

A Balatonfüredi Yacht Club rendezésében, június 28-30 között rendezték meg a junior - BYC Kupát. A verseny a Laser invázió részeként a Balaton Laser Worlds 2013 hivatalos előversenyeként, a napokban startoló világ- és Európa- bajnokságokra nyújtott remek bemelegítési alkalmat a résztvevőknek.

 

2013.06.15   II. Balatonman Triatlon Fesztivál

Közel ezer résztvevő vágott neki a különböző versenytávoknak a II. Balatonman Triatlon Fesztiválon. A szombat reggeli együttes rajtot követően a leggyorsabbak már délre végeztek de az indulók zöme késő estig küzdött a több mint 30 fokos melegben.

 

2013.05.25   II. Balatonfüredi Sárkányhajó Roadshow

Második alkalommal rendeztek nagyszabású sárkányhajó versenyt a Balatonon. A Balatoni Kajak-Kenu Egyesület két csapattal vett részt a rendezvényen és két arannyal valamint egy negyedik helyezéssel zárta a napot.

 

2013.05.05   Tolnay Kálmán László vitorlás emlékverseny

Harmadik éve, hogy a Tolnay Kálmán László vitorlás emlékversennyel indítja a verseny szezont a Balatonfüredi Yacht Club. Ez alkalommal is a nagy hajósok szálltak először a vízre, hogy teljesítsék a közel 25 kilométeres távot.

 

2012.09.15   Süllő Kupa 2012

Pénteken este hajóztak ki a Süllő Kupa résztvevői a füredi mólóról. Szombat hajnalban aztán az elmúlt húsz év versenyeinek leggyengébb fogásával tértek vissza a horgászok. A legnagyobb halat Major Imre, a legnagyobb süllőt Klement László fogta.

 

2012.08.02   Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokság

Július 30 és augusztus 3 között immár második alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club az Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokságot. A versenyen Magyarországon kívül hét ország képviseltette magát a laser 4.7, laser radial, optimist és cadett hajóosztályban.

 

2012.07.27   187. Anna-bál - koszorúzás és szívhalászat

Szentgyörgyi Horváth Anna emléktáblájának megkoszorúzásával és a híres szívhalászattal kezdődtek meg július 27-én a 187. Anna-bál kísérőrendezvényei. A Jókai motoros fedélzetéről a másnapi bálra készülő lányok a hajón utazó férfiak nevével ellátott fából készült szíveket igyekeztek kihalászni a Balatonból. Érdemes volt keményen küzdeni, hiszen a tombolán értékes nyeremények, köztük jövő évi báli belépők is gazdára találtak.

 

2011.07.25   Balatonfüred felülről

A Balatonfüredről készült speciális képeket egy légi felvételek céljára kifejlesztett modellhelikopterrel készítette Ladányi János operatőr.

 

2012.06.23   Sárkányhajó Road Show

A sárkányhajó ugyan még nem olimpiai sportág, de rendeztek már világbajnokságot és világkupát is. A műfaj Magyarországon most kezd fellendülni, egyre több klub foglalkozik oktatással és csapatépítéssel. A hétvégén a sárkányosok Balatonfüreden mérték össze tudásukat.

 

2011.05.21   Búvárok tisztították a Balaton medrét

Április elején indult útjára az Önkéntesen a Tiszta Magyarországért vagyis a "TeSzedd" akció. A program keretében május 21-én nagyszabású hulladékgyűjtési napot szerveztek, melyhez országszerte százhatvanezren csatlakoztak. Balatonfüreden nemcsak a közterületeket, hanem a Balaton medrét is megtisztították a Veszprém Megyei Búvárklub tagjainak jóvoltából.

 

2010.07.23   Anna- báli Szívhalászat 2010.

Július 23-án az Anna-bál előestéjén rendezték meg a legendás Szívhalászatot. A füredi kikötőből az egyik legszebb balatoni hajó, a Kelén futott ki. A Tihanyi-félsziget előtt a lányok fából készült szíveket halásztak, melyeken egy-egy fiú neve állt.

 

2010.06.19   Fehér Szalag

.

 

2009.08.06   Finn Junior VB

Rangos esemény helyszíne volt az elmúlt héten Balatonfüred. A Balatonfüredi Yacht Club rendezte ugyanis az idei junior világbajnokságot a finn hajóosztályban.

 

2009.07.02   Műrepülő triatlon

Három kategóriában mérkőztek egymással a legjobb műrepülők az elmúlt héten Balatonfüreden. Dél-afrikai, szlovák, spanyol, olasz és német versenyzők is szerették volna hazavinni a világkupát, de ez végül Veres Zoltánnak, a többszörös Európa-bajnoknak sikerült. Vele beszélgettünk.

 

2009.01.05   Jéghelyzet a Balatonon

Hetek óta tartja magát a kemény fagy, ennek ellenére a Balaton jege a megszokott területeken még nem alkalmas a sportolásra. A fürediek azonban szerencsések, hiszen december 20-a óta műjégpálya várja a korcsolyázást szerelemeseit.

 

0000.00.00   40. Kékszalag vitorlásverseny

Részvételi csúcsot hozott a 40. Kékszalag Balaton kerülő vitorlásverseny. Európában négy hasonlóan nagyszabású eseményt szerveznek, bodeni, genfi és Garda-tavi mellett ezek közé tartozik a balatoni is. Az első Kékszalagot 1934-ben rendezték, a 10 óra 40 perces gyorsasági rekord 1955-ben született, amelyet máig sem sikerült megdönteni.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT