MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Bóka István országgyűlési képviselő, FIDESZ-KDNP

Találatok száma: 6

 

2013.07.12   Törvény védi a magyar földet

A 2014. május 1-jén életbelépő új földtörvény teljes mértékben garancia arra, hogy magyar termőföldet csak olyan személy vásárolhasson, aki valóban gazdálkodni akar, -mondta dr. Bóka István országgyűlési képviselő pénteken. Hangsúlyozta azt is, hogy alaptalanok a politikai indulatok, érdekes módon a gazdák és a földet vásárolni kívánók nem tiltakoznak a törvény ellen. Soha ennyi szűrőn nem kellett átesnie annak a pályázónak, aki hazai termőföldet kíván vásárolni jövő tavasztól, a moratórium lejárta után.

 

2013.04.19   Több ponton módosult a Balaton Törvény

Szigorodott a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben beépíthető zöldterület nagyságát meghatározó szabály, ugyanakkor lazultak a magáncsónak tárolására vonatkozó rendelkezések, elsősorban a horgásztársadalom kedvéért. Dr. Bóka István országgyűlési képviselő arról is beszélt a füredi sajtótájékoztatón, hogy alapos felmérés készül a tó körüli illegális feltöltésekről.

 

2013.03.28   Magyarország nem hagyja magát! - aláírásgyűjtés Füreden is

Aláírásokat gyűjt a FIDESZ a rezsicsökkentés sikere érdekében, hiszen 2002 és 2012 között a gáz ára háromszorosára, a villamos energia ára kétszeresére nőtt, miközben a reálkeresetek nem emelkedtek ilyen ütemben. A kialakult helyzet kezelhetetlenné teszi a családok számára a rezsi kifizetését, akik közül többeket devizahitel törlesztés is súlyt, mondta füredi sajtótájékoztatóján dr. Bóka István országgyűlési képviselő. A Hári Lenke alpolgármesterrel megtartott közös sajtótájékoztatón azt kérték az emberektől, lehetőleg minél többen írják alá az íveket, ezzel támogassák a kormány elképzeléseit.

 

2012.03.30   Döntés született a járási körzetekről

Tíz járás lesz Veszprém megyében az új tervezet szerint, mivel a módosítás alapján Balatonalmádi is önálló székhely lehet. A járásokról júniusig születik törvény, maga a rendszer, jövő év januárjától lép életbe. A működésről, a járási hivatalok kialakításáról még nincsenek konkrétumok, mindezt egy veszprémi sajtótájékoztatón jelentették be.

 

2011.10.21   Félnek az új önkormányzati törvénytől a balatoni polgármesterek

A 3000 lakosnál kisebb létszámmal rendelkező településeken megszünne az önálló önkormányzat, legalábbis ezt tartalmazza a napvilágot látott új önkormányzati törvény koncepciója. Ez azt jelentené, hogy pl. olyan meghatározó Balaton parti települések önállósága szünne meg, mint Balatonfenyves vagy Révfülöp. A polgármesterek a Balatoni Szövetség elnökségi ülésén adtak hangot tiltakozásuknak, végül abban egyeztek meg, hogy kritikájukat megfogalmazzák a Belügyminiszternek is. Azt kérik: a 3000 lakosságszámot felezze meg a törvényalkotó. A településvezetők szerint az új törvény az önkormányzatiságot, ezzel a demokrácia alappillérét csorbítja.

 

2010.04.14   Dr. Bóka István (FIDESZ-KDNP) fölényesen nyerte meg a választást

Balatonfüreden a választás.hu adatai alapján 11.531-en választhattak országgyűlési képviselőt. Közülük 7782-en, a 67% ment el szavazni. Ezek közül 5793-an, azaz 74 és fél % szavazott dr. Bóka Istvánra, aki immár negyedik alkalommal kerül be a parlamentbe.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT