MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Horváth Zoltán színművész, Petőfi Színház, Veszprém

Találatok száma: 5

 

2013.03.08   Mirr-Murr, a kandúr kalandjai a Petőfi Színházban

Ősbemutató helyszíne volt március 10-én a Veszprémi Petőfi Színház. Csukás István: Mirr-Murr, a kandúr című zenés mesejátékát láthatta a közönség, Juhász Róza rendezésében. A szerző, azt szerette volna, ha egy olyan darab születik írása nyomán, amelyen sokat nevetnek a gyerekek.

 

2012.03.08   Utazás az éjszakába - bemutató a Latinovits-Bujtor Játékszínben

A világ drámairodalmának talán legszívbemarkolóbb darabját, O'Neill: Utazás az éjszakába című tragédiáját mutatták be a Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben, Dömölky János rendezésében. Az előadás meglehetősen hosszú, de igazi katartikus színházi élményt kínál.

 

2011.09.26   Ég és föld gyermeke - zenés álomjáték Pilinszky meséiből

Szeptember 27-én mutatták be a Latinovits-Bujtor Játékszínben az Ég és föld gyermeke című zenés álomjátékot. A darab érdekessége, hogy Pilinszky János hét meséje alapján íródott. A rendező Dóczy Péter gyermekeknek és felnőtteknek is ajánlja az előadást.

 

2010.11.23   Új bemutató a Petőfi Színházban

November 26-án mutatták be a Petőfi Színházban Shakespearae Szentivánéji álom című vígjátékát Szergej Maszlobojscsikov rendezésében. A darab több szempontból is különleges. Egyrészt azért mert a társulat első ízben dolgozik együtt külföldi rendezővel, másrészt pedig ez az első alkalom, hogy a teátrum igazgatója Oberfrank Pál együtt játszik a társulattal.Szergej Maszlobojscsikovot Eperjes Károly művészeti tanácsadó hívta meg Veszprémbe rendezni, aki az Új Színház előadásában már 121-szer játszott a darabban.

 

2010.09.11   Nyílt nap a Petőfi Színházban

Első alkalommal rendeztek nyílt napot a Petőfi Színházban. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a teátrum előtti téren különböző programok várták. Oberfrank Pál a színház igazgatója elmondta a teátrum nem egy zárt közösség, része a város és része a megye hétköznapi életének is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT