MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Bakonyi István

Találatok száma: 4

 

2016.01.04   75 éve végzett a füredi polgári iskola osztálya

Tavaly előkerült egy különleges fotó, amelyen a Balatonfüredi Darányi Ignác Polgári Fiú- és Leányiskolában 1940-ben végzett 36 tanuló és tanáraik láthatók. A csoportképet Brandl Rudolf füredi fényképészmester készítette. Ez a fotó adta az ötletet a Helytörténeti Egyesületnek, hogy felkutassák a még élő osztálytársakat. Kiderült, csak három egykori diákot lehetett a fotó alapján beazonosítani és megkeresni, közülük Hilbert Ernő tudott részt venni azon a rendezvényen, melyet hétfőn tartottak meg könyvtárban és amelyre meghívták a városban élő idős pedagógusokat is.

 

2012.11.15   Átadták a pedagógus emlékdiplomákat

"Gyökerek és szárnyak"- erre a két dologra van szüksége a felnövekvő nemzedéknek, mondta Victor Hugo-t idézve dr.Bóka István polgármester a pedagógus emlékdiplomák átadása alkalmával. Hagyományosan ilyenkor köszöntik az 50, 65 és 70 éve végzett tanítókat, tanárokat. A kitüntetett pedagógusok azt mondták, hogy a nehézségek ellenére újra ezt a hivatást választanák.

 

2012.06.23   60 év után a Bem iskolában

60 éves osztálytalálkozó helyszíne volt a Bem József Általános Iskola. Az egykori diákok felidézték a szép emlékeket. Sokan a határon túlról érkeztek az összejövetelre.

 

2011.04.05   800 éves Füred: zenés irodalmi műsor

1976-ban Balatonfüred várossá alakulásának 5. évfordulójának tiszteletére négy lelkes pedagógus irodalmi-zenei műsort állított össze, melyben Füredhez kötődő szerzők művei szerepeltek. Polonyiné Herczeg Edit megőrizte a régi kéziratokat, melyek alapján most újra előadták a város diákjai a műsort. Sárköziné Sárovits Hajnalka szerkesztésében ehhez kapcsolódva egy kiadvány is napvilágot látott mely az eredeti szövegkönyvet tartalmazza grafikákkal, montázsokkal illusztrálva.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT