MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Puskás Zoltán igazgató, Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Találatok száma: 3

 

2017.02.13   162 milliós fejlesztés a Bakony-Balaton Geoparkban

Az Európai Uniótól és a központi költségvetésből elnyert 162 millió forintból valósulnak meg beavatkozások a Bakony-Balaton Geopark területén a következő két évben. Összesen 22 helyszínen végeznek majd munkálatokat a szakemberek, melynek a célja a geoparkban fellelhető földtudományi értékek megőrzésének hosszútávú biztosítása. Barlangok biztonságosabbá tétele, források feltárása, víznyelők tisztítása szerepel többek között a projektben.

 

2016.04.23   Tavasszal is Balaton

Az itt élők számára nem kérdés, hogy a Balaton csodálatos élményt nyújt egész évben. A turizmust szervezők viszont meg szeretnék mutatni azokat a kiváló program lehetőségeket, amelyek már tavasztól várják a vendégeket és természetesen a helyieket is. A május 1-től 16-ig tartó Nyitott Balaton programról és a gasztronómiai évről Tihanyban, a tavaszi lekvár főzésen hallhattunk a Levendula Házban.

 

2012.04.28   Űrturizmus mindenkinek!- megnyílt a Pannon Csillagda

Április 29-től fogadja a látogatókat Közép-Európa legmodernebb csillagászati élményközpontja a bakonybéli Pannon Csillagda. A 800 négyzetméteres objektumban tudománytörténeti kiállítás, digitális planetárium és távcső kupolaterem várja az érdeklődőket. A robotok és űrruhák mellett Galilei távcsövének tökéletes mása is megtalálható itt, a különleges naptávcsővel pedig a napkitörések is biztonsággal megfigyelhetők.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT