MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Koczor Kálmán borász

Találatok száma: 16

 

2016.01.18   Füredi bort a füredi éttermekbe!

Gondolatébresztő beszélgetésre hívta a helyi turisztikai egyesület és hegyközség a borászokat és vendéglátósokat. A cél, hogy az éttermekben minél több helyi bort kínáljanak, és hogy a rizlingen kívül is egyre ismertebbek legyenek a helyi borok.

 

2012.09.15   Szüreti fesztivál

Fúvóstalálkozóval és utcabállal vette kezdetét pénteken a kétnapos szüreti fesztivál a városban. Másnap délelőtt a Klára hajón avatták fel a Balatonvin Borlovagrend Egyesület új követeit: Bujtor Juditot, dr. Somogyi Istvánnét és dr. Bősze Ferencet. A Kisfaludy színpadon tartott megnyitó ünnepség után indult a felvonulás, útközben a tavalyi nedűt kóstolhatták a résztvevők. A Kovászna parkban azután gyermek és felnőtt programokkal, késő estig tartó mulatsággal várták az érdeklődőket.

 

2011.09.06   Szüret: Jóból nem árt meg a sok

Tavaly ilyenkor a szokásos termésmennyiség alig egyharmadát tudták csak leszüretelni a Balatonfüred környéki borászok, hiszen a 2010-es év időjárása nem kedvezett a szőlőnek. Most teljesen más a helyzet, a szőlő mennyisége és minősége is kiváló, az egyes fajták a jó időjárásnak köszönhetően szinte összeértek, vagyis gyakorlatilag mindent egyidőben kell a pincékbe szállítani. Megkezdődött a szüret a Balatonfüred-Csopak borvidéken.

 

2010.11.17   Átalakul a balatoni borrégió

A Balatoni Borkultúráért Alapítvány régóta erőfeszítéseket tesz, hogy népszerűsítse a Balaton Borrégiót. Azt szeretnék elérni, hogy a kiváló helyi borokat is elismerjék és fogyasszák szerte a világban. Legutóbb Csopakra hívták össze a környék borászait.

 

2010.11.20   Márton-napi vacsora és újbor szentelés

A Balatonvin Borlovagrend november 20-án az Arany Korona Étteremben rendezte meg a hagyományos Márton-napi vigasságot és az ehhez kapcsolódó újbor szentelést. A négyfogásos vacsoraesten elhangzott, az idei évet szívesen elfelejtenék a borászok, hiszen minden rossz megtörtént a szőlővel, ami csak megtörténhetett. Most derül majd ki, hogy ki az igazán jó gazda, hiszen a rosszból kell jó minőséget csinálni.

 

2010.10.15   Lezárult a szüret, vidám est a Koczor Pincészetnél

Lezárult a szüret, a must már a hordókban forr. A betakarítási munkákat ünnepelték meg pénteken a Koczor Pincészetben, ahol háromfogásos vacsorával és kitűnő borokkal várták az érdeklődőket. A hangulat fokozásához pedig meghívták a népszerű mesemondót, Berecz Andrást is.

 

2010.08.20   Borheti körkép

Augusztus 29-ig még érdemes ellátogatni a füredi borhetekre, hiszen a borosgazdák a hét végéig várják a minőségi nedűk kedvelőit a Tagore sétányon. Huszadika után már enyhül a tömeg, kellemes környezetben kóstolhatják az érdeklődők a Balatonfüred-Csopaki Borvidék 300 fajta borát.

 

2010.08.07   Megkezdődtek a borhetek

Augusztus 7-én ünnepélyes keretek között, dr. Fellegi Tamás nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a füredi borheteket. A Tagore sétányon felállított pavilonokban 25 környékbeli borosgazda kínálja italait, főleg az olaszrizlinget, de természetesen mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fajtát. A füredi borhetek augusztus utolsó vasárnapjáig várják a vendégeket.

 

2010.06.25   Hal- és Borünnep 2.

A Hal-és Borünnep kísérőrendezvényei között szombaton este két különleges produkció is szerepelt. A Koczor Pincészetnél gólyalábas mutatványosok, a móló melletti nagyszínpadon pedig a Presidance Company Hungarythm várta a közönséget.

 

2010.03.07   Utazás kiállítás

Március 4.-7. között rendezték Budapesten az év legnagyobb turisztikai vásárát a 33. Utazás Kiállítást. A külföldi díszvendég ezúttal Törökország, a belföldi pedig a 2010-ben az "Európa kulturális fővárosa" címet is viselő Pécs volt. Balatonfüred 80 négyzetméteren önálló standdal, tizenkét helyi szolgáltatóval, már a megújult városimázzsal mutatkozott be. A vásárra rengetegen látogattak ki, csak a vasárnap délutáni bombariadó hiúsította meg, hogy új látogatói csúcs szülessen.

 

2009.11.13   Márton-napi újbor-mustra

A hagyományok szerint Márton napjához nemcsak a libaételek fogyasztása, hanem az új bor megkóstolása is kötődik. A Balatonvin Borlovagrend nyolcadik alkalommal rendezett újbormustrát és libatort. A borászok szerint az idei bor kimagaslóan jó minőségű, hiszen több helyen is 27 cukorfokos olaszrizlinget szüreteltek.

 

2009.09.19   Színes szüreti fesztivál

Balatonfüred szüreti vigassága, népek tánca, népek lába címmel múlt hétvégén rendezték meg Füreden a hagyományos szüreti felvonulást. Újdonság volt ebben az évben, hogy a mólónál szőlővel, borral és frissen préselt musttal kínálták a vendégeket. A felvonulás előtt a Kisfaludy Színpadon tartották a megnyitót, melynek keretében két rangos díjat is átadtak.

 

2009.08.08   Megnyílt a füredi borhetek

Augusztus 8-án szombaton Halász János Debrecen alpolgármestere nyitotta meg az ide borheteket. A 24 borosgazda egészen a hónap végéig, 31.-ig várja a vendégeket. Minden termelő igyekszik valami újdonsággal is előrukkolni. Jégbor, sőt biobor is található a kínálatban. A sátrak minden este éjfélig vannak nyitva a Tagore sétányon.

 

2009.04.01   Balatonfüred Bécsben

Debrecen után az osztrák fővárosban is bemutatkozott Balatonfüred. Az bécsi magyar kultúrintézetben a helyi közönség megismerhette Füred lendületes fejlődését és belekóstolhattak a népi kultúránkba és gasztronómiánkba. A delegációt stábunk is elkísérte.

 

2008.11.08   Újbor mustra

Márton-napot mind a népi kultúra, mind a keresztény kalendárium jeles napként tartotta számon. A népi kultúrában gazdasági határnapnak számított, ilyenkor kóstolták meg az újbort és ekkor vágták le először a tömött libákat.

 

2008.08.09   Megkezdődött a borhét

Augusztus 9-én szombaton ünnepélyesen megnyitották a Balatonfüredi Borheteket. A hónap végéig minden este kulturális programok várják az érdeklődőket a Kisfaludy színpadon, miközben a Tagore sétányon naponta éjfélig 24 borosgazda kínálja borait. Stábunk közvetlenül a megnyitó ünnepség után járta végig a pavilonokat.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT