MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vastagh György

Találatok száma: 2

 

2016.01.04   75 éve végzett a füredi polgári iskola osztálya

Tavaly előkerült egy különleges fotó, amelyen a Balatonfüredi Darányi Ignác Polgári Fiú- és Leányiskolában 1940-ben végzett 36 tanuló és tanáraik láthatók. A csoportképet Brandl Rudolf füredi fényképészmester készítette. Ez a fotó adta az ötletet a Helytörténeti Egyesületnek, hogy felkutassák a még élő osztálytársakat. Kiderült, csak három egykori diákot lehetett a fotó alapján beazonosítani és megkeresni, közülük Hilbert Ernő tudott részt venni azon a rendezvényen, melyet hétfőn tartottak meg könyvtárban és amelyre meghívták a városban élő idős pedagógusokat is.

 

2012.11.15   Átadták a pedagógus emlékdiplomákat

"Gyökerek és szárnyak"- erre a két dologra van szüksége a felnövekvő nemzedéknek, mondta Victor Hugo-t idézve dr.Bóka István polgármester a pedagógus emlékdiplomák átadása alkalmával. Hagyományosan ilyenkor köszöntik az 50, 65 és 70 éve végzett tanítókat, tanárokat. A kitüntetett pedagógusok azt mondták, hogy a nehézségek ellenére újra ezt a hivatást választanák.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT