MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Prof. Dr. Veress Gábor főigazgató főorvos, Állami Szívkórház

Találatok száma: 16

 

2016.06.30   Szobrot avattak Semmelweis Ignác tiszteletére a szívkórházban

A szobor tisztelet Semmelweis Ignác és a kórház gyógyító munkája előtt, mondta avatóbeszédében dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, amikor a balatonfüredi Állami Szívkórházban leleplezték az 1865-ben elhunyt orvos mellszobrát. Semmelweist életében nem becsülték meg, sőt a döblingi elmegyógyintézetben végezte, de az 1900-as évektől valódi kultusz alakult ki körülötte. A szobrot, amelyet Éles-Varga Enikő herendi iparművész készített, a szívkórház hagyományos Semmelweis-napi ünnepségén avatták fel.

 

2015.12.15   Magas színtű megyei elismerés a szívkórház főigazgatójának

Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést vehetett át prof. dr. Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgató-főorvosa december 15-én. Ezen a napon ünnepelték meg Veszprémben, a megyei önkormányzat megalakulásának 25. évfordulóját. A professzor az egészségügy területén kifejtett, több évtizeden át végzett eredményes és kiemelkedő orvos szakmai munkássága elismeréseként vehette át a legmagasabb megyei szintű kitüntetést.

 

2015.09.30   Táblaavatások a szívkórházban

Családias ünnepség helyszíne volt szerdán az Állami Szívkórház központi aulája. Két emléktáblát avattak és átadták az új, 25 millió forintba került kardiológiai rehabilitációs ambulanciát. Mostantól tábla figyelmeztet arra, hogy az intézmény része a Megyei Értéktárnak, valamint egy réztáblán olvashatók azon egykori vezetők, orvosok nevei, akik sokat tettek a szívkórház fejlődéséért. Az egészen a bencés időkig visszanyúló történelem, mára egy sikeres intézményt eredményezett.

 

2015.09.23   Megyei értéktárban az Állami Szívkórház

A 2012-ben hozott Hungarikum-törvény lehetőséget nyújt minden településnek egy helyi értéktár felállítására, a kezdeményezéshez csatlakozott Balatonfüred is. A beérkezett javaslatokat az önkormányzat Humán Bizottsága időközönként összegzi és az adott terület szakértőivel megvitatja. A helyi értékek közül jó néhányat megyei és országos értéktárba is javasoltak a bizottság tagjai, legutóbb az Állami Szívkórház került fel az megyei értéktár listájára egészség és életmód szakterületi kategóriában.

 

2015.06.18   13 milliárd forint jut az egészségügyi dolgozók bérfejlesztésére

Balatonfüreden rendezték 46. kongresszusukat az egészségügyi szakdolgozók. A megnyitón Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár több, az érintettek munkakörülményeit pozitívan befolyásoló döntésről tájékoztatta a jelenlévő több száz szakembert. Bejelentette: a jövőben 13 milliárd forint jut bérfejlesztésre, 3 milliárdból korszerű eszközöket szereznek be és az ápolók utánpótlására is fókuszának egy ösztöndíj rendszer keretében. Nem kizárt az sem, hogy egységes munkaruházatot kapnak a dolgozók.

 

2014.07.05   II.Szív Kupa meghívásos páros tenisz verseny

Mindenki mozogjon-ez lehetne a mottója a második alkalommal megrendezett Szív Kupa meghívásos páros tenisz versenynek. A balatonfüredi kiserdei pályákon a résztvevők kemény csatákat vívtak a győzelemért.

 

2013.11.14   Száz éves a füredi szívkórház

Hajdú Tibor tihanyi bencés főapát másfél millió koronát szerzett 1912-ben, hogy a bencések tulajdonában lévő füredi gyógyfürdőt felújítsa. 1913-ra el is készült a mai főépület és a szénsavas, később róla elnevezett Tibor-fürdő. A centenáriumi ünnepségen sokan méltatták a ma már országosan híres szívkórházban folyó munkát. A kórházat 16 éve vezető Veress Gábor professzort pedig, az ünnepség másnapján Veszprémben a közönség szavazatok alapján a Magyar Tudomány kategóriában megyei Príma díjjal tüntették ki.

 

2013.05.08   Újra Füreden tanácskoztak a kardiológusok

A kardiológia területén végzett fejlesztéseknek és gazdasági beruházásoknak köszönhetően a magyar társadalom több életévet nyert, ezt mondta Szócska Mikós egészségügyi államtitkár Balatonfüreden a Magyar Kardiológusok Társaságának éves konferenciáján. A tanácskozáson több száz előadás hangzott el a legújabb kutatási eredményekről, a prevencióról és az életmódváltás jelentőségéről.

 

2012.11.22   Megújul a Szívkórház

Két pályázatnak köszönhetően jelentős rekonstrukció kezdődött az Állami Szívkórházban. Ezúttal nem a műszerpark, hanem az épületek újulnak meg, az energiatakarékosság jegyében. Kicserélik az ablakokat, szigetelik a padlásfödémet, több helyen új homlokzati szigetelést végeznek és új kazánok fűtik az intézményt. A világítás is korszerűbb lesz és a klímaberendezéseket is lecserélik.

 

2010.11.10   Könyv dr. Veress Gábor főorvosról

A Balatonfüred Városért Közalapítvány sorozatában könyv jelent meg dr. Veress Gáborról, Balatonfüred díszpolgáráról, a szívkórház főigazgató főorvosáról. A könyvet, amely bemutatja a 15 éve az Állami Szívkórház élén álló intézményvezető professzort, a kutató orvost, a nemzetközi orvos-társaságok tudományos munkatársát, és bepillantást nyújt Veress professzor sportoló, zenész és családi életébe is, dr. Berényi István, Veress professzor jó barátja és több évtizede munkatársa írta meg.

 

2010.05.07   Kardiológusok konferenciája

Május 5. és 8. között Balatonfüreden tartották a Magyar Kardiológusok Társaságának 54. konferenciáját. A hirtelen szívhalál megelőzésének lehetőségeiről, a gyógyszeres és műszeres terápia legújabb lehetőségeiről neves külföldi szakemberek tartottak előadást.A konferenciával egy időben szűrőkamion is várta az érdeklődőket, ahol azonnal kiértékelték az eredményeket.

 

2010.02.26   A sürgőségi kardiológiai ellátásról tanácskoztak Füreden

A sürgősségi kardiológiai ellátás helyzetéről tanácskoztak orvosok és mentősök a füredi szívkórházban. Az uniós elvárás szerint egy infarktusos betegnek két órán belül kell megkapnia a megfelelő intézményben az életmentő beavatkozást. Veszprém megyében sikerült még ezt az időt is lerövidíteni, hiszen a megye bármely településéről 50 percen belül elérhetőek a korszerű szívcentrumok, pl. a füredi.

 

2009.12.04   Új mentőbeállót adtak át az Állami Szívkórházban

Új mentőbeállót avattak a füredi Szívkórházban, mostantól az épület mögött kialakított bejárón szállítják a betegeket. Ezzel az átépítéssel az infarktusos beteg, jóval gyorsabban jut hozzá az életmentő beavatkozáshoz. Az átadó ünnepségen jelen lévő egészségügyi miniszter bejelentette, jövőre uniós forrásból megújulhat, fejlődhet a Szívkórház.

 

2008.10.17   180 milliárd az egészségügyre

Kardiológusok tanácskoztak Balatonfüreden az elmúlt héten. A konferencián többek között az egészségügy várható finanszírozásáról is szó esett. A következő években 180 milliárd forint pályázati forráshoz juthatnak hozzá az intézmények, persze ha felkészülten és jól pályáznak.

 

2008.09.21   Széchenyi megemlékezés

Balatonfüred város önkormányzata és a Balatonfüredi Széchenyi Társaság idén is megtartotta a hagyományos Széchenyi koszorúzási ünnepséget. A legnagyobb magyarra születésének évfordulóján szeptember 21-én emlékeztek a Tagore sétányon.

 

2004.04.07   Dr. Horváth Mihály 80 éves

Horváth Mihály professzort, azaz Miska bácsit jól ismerik a Fürediek, különösen a szívkórháziak, hiszen 80 évesen is szinte minden nap bejár a kórházba, ahol fél évszázadot töltött kutatómunkával, gyógyítással. Április 7-én a 80. születésnapján a Veszprémi Akadémiai Bizottság székházában köszöntötték kortársai, munkatársai és tisztelői.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT