MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Cserép László osztályvezető, Művelődési, Oktatási, Sport és Idegenforgalmi Osztály

Találatok száma: 8

 

2017.06.06   Könyv-Bor-Jazz Fesztivál vasárnapig

Aki lemegy Füreden a partra, kiváló programokkal találkozik az Ünnepi Könyvhét kapcsán. A Blaha utcában, amely nyáron hétvégeken este 7-től 10 óráig sétáló utca lesz, a színpadon zenekarok lépnek fel, a környékbeli vendéglátók borkóstolókat tartanak, a Vaszary-villában pedig írokkal és könyveikkel találkozhatunk a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon.

 

2017.01.20   Együttműködés a Petőfi Irodalmi Múzeummal

A 2010-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai vezetésével megújított füredi Jókai Emlékház igen népszerű, hiszen Jókai világa szinte megelevenedik az enteriőr típusú kiállításon. A Petőfi Irodalmi Múzeummal (PIM) közösen Balatonfürednek számos rendezvénye is volt már. Erről az együttműködésről most írásban is megállapodott dr. Bóka István polgármester és Prőhle Gergely főigazgató. A partnerség keretében a Jókai Emlékház alsó helyiségében időszaki kiállítást, a Kassák és az Arany János emlékév kapcsán közös rendezvényeket terveznek, ezenkívül közös kulturális pályázatokon is együtt indulhat a város és a múzeum.

 

2015.02.27   Picasso kiállítás a tavaszi programsorozatban

Március 6-án sanzon est, 7-én Picasso kiállítás és a róla készült Cocteau fotók, ezzel veszi kezdetét a balatonfüredi Frankofón Hetek. A programok között komolyzenei és dzsessz koncert, filmvetítés és monodráma. A francia kultúra a március 15-i tavaszi Fesztiválon is jelen lesz. Egészen április 12-ig gazdag tavaszi programokra számíthatnak a hétvégeken a fürediek és az idelátogató vendégek.

 

2014.12.04   Legyél Te is Picasso!

Jövő márciusban Pablo Picasso tárlata lesz látható a Vaszary Villában. Legyél Te is Picasso! címmel egy rendezvénysorozat vette kezdetét Balatonfüreden, amelynek célja, hogy megélhetővé tegyék a gyerekek számára a művészeteket.

 

2009.07.13   Újra Anna-bál

Több újdonsággal is szolgál az idei Anna-bál. Ebben az évben mivel a vendég Debrecen az ország második legnagyobb városából zenekarok, táncosok, művészek, kézművesek mutatkoznak be 25-én a bál napján és a báli hétvégén. Ebben az évben 15 szép lány közül lehet majd választani. A bál eseményeit fél hattól közvetíti a Duna Televízió és a Kisfaludy színpadnál, élő közvetítésekkel, táncműsorral és utcabállal várják majd az érdeklődőket.

 

2009.01.20   A Kultúra Napja - előzetes

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan január 22-én és 23-án Balatonfüreden tartják a Kulturális Turizmus évének vidéki megnyitóját. A füredi önkormányzat a tihanyi önkormányzattal közösen szervezi a programokat, a díszvendég pedig Debrecen lesz.

 

0000.00.00   Július 3-tól Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Július 2-ától várja a közönséget a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. A 10 napos rendezvénysorozat alatt koncertek, színházi előadások, humor és tánc várja az érdeklődőket. Újdonság, hogy a szabadtéri színpadon ingyenesen látogathatók az előadások. Belépőket a Tourinform irodában, a Pannon Várszínház jegypénztárában és a móló előtti faházában, a Jókai villában, valamint az előadások előtt egy órával a helyszínen vásárolhatnak.

 

2008.07.05   Könyvheti előzetes

Minden eddiginél színesebb programokkal várja az érdeklődőket Balatonfüreden a június 4. és 9. között megrendezésre kerülő ünnepi könyvhét. Most következzen egy kis előzetes a programokból.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT