MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pálffy Károlyné önkormányzati képviselő, Balatonfüred

Találatok száma: 12

 

2014.11.14   Csopakiak kiállítása Arácson

A 10-12 taggal működő Csopaki Képzőművészeti Egyesület eddig csak egyszer mutatkozott be Balatonfüreden, a most nyílt kiállítással is ezt a lemaradást szeretnék pótolni. Balatonfüred kiváló kulturális együttműködést tart fent Debrecennel, Szolnokkal, Kecskeméttel és Gyulával, de természetesen fontosak a környékbeli kistelepülések is. A Kádár Tibor vezette egyesület Csopakon minden évben kiállít, de Veszprémben is láthatták már az alkotásokat.

 

2014.08.10   Bor-Kép-Tár kiállítás

Pálffy Károlyné ötlete alapján, a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület támogatásával hatodik alkalommal hirdették meg a Bor-Kép-Tár elnevezésű képzőművészeti pályázatot, ahová 35 művészt hívtak meg. Olyan alkotásokat vártak a szervezők, amelyek a szőlő- és borkultúrával kapcsolatosak. A beküldött művekből nyílt kiállítás az Arácsi Népházban, mely a füredi borhetek végéig látogatható.

 

2013.02.13   "Olvadás"- Füredi fotósok kollektív tárlata

Négy füredi fotós: Gazsi József, Fricz Béla, Nagy Sándor és Polgár Miklós képeiből nyílt kollektív kiállítás "Olvadás" címmel a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában. Az alkotók különböző szemszögből, különböző technikák alkalmazásával mutatják be a tél végi természet szépségeit.

 

2011.04.09   800 éves Füred: emlékezés Kőrösi Csoma Sándorra

A híres utazóra, tibetológusra Kőrösi Csoma Sándorra emlékeztek születésének évfordulóján a Tagore sétányon lévő szobránál. Az emlékező beszédet Thiesz János, Kovászna város alpolgármestere mondta.

 

2011.04.06   800 éves Füred: rajzpályázat diákoknak

Három témakörben hirdetett rajzpályázatot az az emlékbizottság, amelyet a 800 éves település, a 40 éves város tiszteletére hoztak létre. Az általános és középiskolások összesen 371 pályaművet küldtek be a zsűrinek, akik a végén nem jelöltek ki abszolút első helyezettet, minden korcsoportban 10-12 rajzot díjaztak. A képekből kiállítás nyílt a Polgármesteri Hivatalban.

 

2011.01.26   Balatonfüred-Kovászna Testvérvárosi Egyesület közgyűlése

Szokásos éves közgyűlését tartotta január 26-án a Balatonfüred-Kovászna Testvérvárosi Egyesület. A megbeszélésen az elmúlt év beszámolója mellett a 2011-es tervekről is szó esett.

 

2010.09.21   Széchenyi rajzpályázat

A Széchenyi emlékünnepség sorozat keretében hirdették ki kedden a Polgármesteri Hivatalban annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amelyet általános iskolásoknak hirdettek meg. A pályázatra rengeteg kiváló munka érkezett, így a zsűri nehéz helyzetben volt, közel 50 díjat osztott ki.

 

2010.08.07   Borképtár - kiállítás a Kerek templomban

A két évente megrendezett Bor-Kép-Tár kiállítás a balatonfüredi borhetekhez kötődik. Kezdetben a város képzőművészei jelentek meg itt, ma már a meghívásos pályázatra az egész országból érkeznek alkotások. A Kerektemplom altemplomában a kiállítás augusztus végéig látható.

 

2010.03.31   Hét fotós kiállítása a Polgármesteri Hivatalban

Fotókiállítás látható a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában. Ezúttal hét füredi természetfotós legújabb, tavaszi képeit láthatja a közönség.

 

2009.09.27   10. Lakótelepi nap

A 10. lakótelepi napot rendezték meg a Köztársaság úti lakótelepen szeptember 27-én, vasárnap. A hagyományosnak számító egészségügyi tanácsadások és szűrések mellett, az idén újdonságként kerti-partit rendeztek, ahol 8 csapat főzött gulyást. A lakótelepen felavattak egy új szobrot is, amely jelképesen lezárta a panelfelújításokat.

 

2009.09.21   Széchenyi emlékünnepség

A legnagyobb magyarra emlékeztek hétfőn Széchenyi István szobránál a Tagore-sétányon. A gróf 218 éve született Bécsben, tettei meghatározták a magyarság történetét. A balatonfüredi Széchényi Társaság 1989-óta tart megemlékezést a politikus szobránál.

 

2009.01.20   Újabb panelek újulnak meg

A balatonfüredi panelházak már 3. éve vesznek részt a népszerű panelprogramban. A lakótelepieket különösen mélyen érinti a téma, hiszen a már hőszigetelt épületekben akár 50%-os megtakarítást is el lehet érni a távhőszámlán. A spórlás azonban azon is múlik, hogy ki használja megfelelően a hőszabályzókat. Idén tavasszal újabb füredi panelek újulhatnak meg állami és önkormányzati segítséggel.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT