MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Halász János alpolgármester, Debrecen

Találatok száma: 7

 

2010.05.07   Átadták a megújult Jókai Emlékházat

Jókai Mór 1870-ben építette meg villáját Balatonfüreden.Még 19 évig nyaraltak, éltek itt.A villában 1950-ben nyílt meg az íróra emlékező múzeum. Most a Balaton-part ékköve uniós projekt keretében egy új, az író és családja életét felelevenítő enteriőr jellegű, hangulatos kiállítással nyitotta meg kapuit az emlékház a Jókai-napok keretében.

 

2010.01.05   Debrecen és Balatonfüred együttműködése 2010-ben

Tovább folytatja ebben az évben is a kulturális együttműködést Debrecen és Füred. Januárban Debrecen bálján Füred lesz a díszvendég, ahol füredi borászok és a Bergmann cukrászda mutatkozik be. Áprilisban a Quasimodo költőverseny résztvevői, augusztusban a Debreceni Borkarneválon a füredi borászok és a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a virágkarneválon a Fesztivál-fúvószenekar és a Reformkori Hagyományőrző Egyesület is részt vesz. Tavasszal a Vaszary Villában a debreceni Szomolányi ötvös gyűjtemény lesz látható. Márciusban ismét Füreden koncertezik a Debreceni Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus Gulyás Dénessel. Augusztusban a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás vezényletével, júliusban pedig a debreceni Nagyerdei Kultúrpark különleges állat - és növénybemutatója lesz látható a Tagore sétányon.

 

2009.10.23   56-os megemlékezések Balatonfüreden

Az 53 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztek Balatonfüreden, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A városban kétnapos programsorozatot szerveztek, ahol a debreceniek is képviseltették magukat. Koszorúzások, kiállításmegnyitó és kulturális műsorok várták az emlékezőket.

 

2009.08.08   Megnyílt a füredi borhetek

Augusztus 8-án szombaton Halász János Debrecen alpolgármestere nyitotta meg az ide borheteket. A 24 borosgazda egészen a hónap végéig, 31.-ig várja a vendégeket. Minden termelő igyekszik valami újdonsággal is előrukkolni. Jégbor, sőt biobor is található a kínálatban. A sátrak minden este éjfélig vannak nyitva a Tagore sétányon.

 

2009.06.05   Jókai napok - a pénteki események

Az idei Jókai Napok rendezvényei négy napon át kínáltak kulturális programokat Balatonfüreden. A városban bemutatkozott a jövőre 60. születésnapját ünneplő Alföld című irodalmi folyóirat, két képzőművészeti kiállítás nyílt, és több új könyvet is bemutattak. Sokan látogattak ki a Jókai bablevesfőző-versenyre és népszerűek voltak az esti koncertek is. A Füred TV minden eseményen ott volt, most bővebb összefoglalónk következik.

 

2009.05.25   Füred és Debrecen közösen a kulturális turizmusért

2009 a kulturális turizmus éve. Debrecen és Balatonfüred ebben az esztendőben szorosabbra fűzi kapcsolatát. Elsősorban azért, mert mindkét település számára kiemelten fontos a kultúra, a történelmi hagyományok ápolása. Balatonfüred idei turisztikai rendezvényeinek díszvendége Debrecen lesz. A programok részleteit hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón az országos médiáknak is bemutatták.

 

2009.03.27   Balatonfüred Debrecenben

2009 a kulturális turizmus éve Magyarországon. Ennek apropóján Balatonfüred és Debrecen szorosabbra fűzi kapcsolatát, hiszen mindkét város életében jelentős szerepet tölt be a kultúra. Januárban a debreceniek már bemutatkoztak Füreden, az elmúlt héten a debreceni utazás kiállításon pedig Balatonfüred és a vele szorosan együttműködő Tihany volt a belföldi díszvendég.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT