MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Ivo Dujmic polgármester, Opatija

Találatok száma: 6

 

2013.06.23   Vendégek Opatijából

A kétévtizedes testvérvárosi barátság alkalmából, élén Opatija polgármesterével, küldöttség érkezett Balatonfüredre. Ivo Dujmic a Füred Tévének elmondta, a rendszeres kulturális kapcsolattartás, a városlátogatás mellett a fiatalokat is be szeretné vonni az együttműködésbe.

 

2012.07.28   187. Anna-bál, ahogy mi láttuk

Egy bálról mint eseményről még sokáig beszélnek az emberek. Ki volt ott, milyen ruhákat hordtak, és mennyire voltak szépek a szépek. A 187. füredi Anna-bál is lassan részévé válik majd a helytörténetnek, felértékelődnek a porcelánszívek, és történetté szelidülnek a báli események.

 

2012.04.28   Több mint ötven bográcsban főtt a Jókai-bableves

A helyi baráti társaságokon kívül az ország számos pontjáról érkeztek csapatok a Jókai-bableves versenyre, sőt az idén külföldről is érkeztek vállalkozó szellemű résztvevők. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen sok leves szinte azonos ízvilággal rendelkezett, ennek is köszönhető, hogy több arany és ezüst oklevelet is kiosztottak. Stábunk a főzés kellős közepén látogatott ki a versenynek helyszínt biztosító Koloska-völgybe.

 

2012.01.20   Opatija és Füred kulturális együttműködése

Ebben az évben Füred nagyrendezvényein képviselteti magát a horvátországi Opatija, ugyanakkor Balatonfüred is rendszeresen bemutatkozik az adriai fürdővárosban - szól az a megállapodás, amelyet a Magyar Kultúra Napján írt alá a két város polgármestere Balatonfüreden.

 

2010.07.16   Császári és királyi bál az Adria partján

A horvátországi Isztriai-félsziget az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont a magyar turisták körében. Kevesen tudják azonban, hogy legkedveltebb fürdőhelye Opatija már a 19. század második felében is turistaparadicsom volt. Igaz akkor csak az arisztokrácia üdült itt. A helyiek szívesen idézik fel a Habsburg kor hangulatát. Idén is megrendezték a ?Császári Estek? elnevezésű programot, melyre a füredi hagyományőrzők is meghívót kaptak. A csoportot a Füred Tv operatőre is elkísérte.

 

2009.08.29   Az új opatijai polgármester Füreden

Balatonfüreden járt az új opatijai polgármester az elmúlt héten. Horvátországban májusban tartották a helyhatósági választásokat, amelyeken a polgárok első ízben választották közvetlenül a községek, városok és megyék legmagasabb rangú vezetőit. Opatijában Ivo Bujmic nyert, akit a horvát turizmusról és a testvérvárosi kapcsolat folytatásáról kérdeztünk.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT