MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Kozma Imre festőművész

Találatok száma: 20

 

2017.04.07   Kozma képek a népházban

Kozma Imre festőművész legutóbb decemberben mutatta meg alkotásait, a Mikulás-napi tárlaton. A téli időszak kiváló lehetőséget adott számára, hogy újabb és újabb festmények szülessenek meg, ezek jó részét láthatja most a közönség az Arácsi Népházban. A festmények a művész szerint ezúttal is a megújulást bizonyítják és gondolkodásra késztetik a látogatókat.

 

2016.12.09   25 éve állít ki Kozma Imre a művészkávézóban

1991-ben egy ötletként indult a Miklós-napi kiállítás a balatonfüredi Óvárosi Művészkávézóban. A tulajdonos Nagy Miklós és Kozma Imre festőművész együtt találta ki, hogy a kávézó adjon helyet a művészek kiállításainak. Azóta minden decemberben Miklós-naphoz kötődően nyitják meg Kozma Imre tárlatát. Az idei bemutatkozás két külön részre osztható, akár formabontónak is nevezhető. Olyan képek is láthatóak újra, amelyeket egyszer már elajándékozott a művész, de természetesen az idei munkák is megtekinthetők.

 

2016.04.06   Kozma Imre kiállítása

Kozma Imre a Művészklub alapító tagja elsősorban tájfestőnek vallja magát, így természetesen a táj szépségét, a természet változatos világát szereti megörökíteni. Nem reprodukálni akarja a természetet, csak kivetíteni azt, ami benne megfogalmazódik. A folyamatosan újdonságokkal jelentkező festőművésznek a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában nyílt tárlata.

 

2015.12.03   Kozma Imre Mikulás-napi tárlata

Ritka, hogy egy kiállítást maga a kiállító művész nyisson meg, pedig épp ez történt legutóbb Kozma Imre festőművész tárlatán. Az Óvárosi Művészkávézóban január végig látható festmények javarészt idei termések, a tájképek dominálnak, de alakos alkotások is kikerültek a kávézó falára. Kozma Imre mindig talál inspirációt, járja a természetet és azt úgy festi le, hogy belőle, azaz az alkotó lelkéből is maradjon valami a képeken.

 

2015.05.06   Memento mori - Kozma Imre festőművész kiállítása

Memento mori - Emlékezzünk Annamáriára címet viseli Kozma Imre festőművész legújabb kiállítása, amelyet május 6-tól június 22-ig lehet megnézni a balatonfüredi polgármesteri hivatal Folyosógalériájában.

 

2014.12.04   Hányszor képes egy művész újjászületni?

A nagy érdeklődés most sem maradt el Kozma Imre legújabb kiállításán. A festő legújabb tárlatát január 28-ig naponta 9-18 óráig, vasárnap 10-14 óráig lehet megtekinteni az Óvárosi Művészkávéházban.

 

2014.10.10   Kozma Imre kiállítása Arácson

A Balatonfüreden köztiszteletben álló Kozma Imre festőművész ezúttal Arácson állítja ki festményeit. A közelmúltban városi kitüntetést kapott alkotót folyamatosan inspirálja a balatoni táj, képei között azonban most újdonságként megjelentek vallási témájú festmények is. Decemberben újabb tárlata nyílik, akkor a füredi óvárosban.

 

2014.08.20   Megmásíthatatlan ünnepünk augusztus 20-a

Szerdán a katolikus plébánia templomban szentmisén és kenyérszentelésen, a református templomban ünnepi Istentiszteleten vehettek részt a hívek, államalapító Szent István királyunk ünnepén. Az ünnepségen "Balatonfüred Város Díszpolgára" posztumusz címet adományoztak a közelmúltban elhunyt dr. Lázár Jánosnak, a Hegyközség egykori elnökének, valamint "Balatonfüred Városért" kitüntető címet vehetett át Kozma Imre közismert festőművész.

 

2013.12.06   Kozma Imre kiállítása

22 évvel ezelőtt Kozma Imre ötlete alapján rendezték meg az első kiállítást az Óvárosi Kávézóban, amelyből aztán máig tartó hagyomány lett. A kedves helyet ma már művészkávéháznak hívják, így emlegetik városszerte Nagy Miklós vendéglátóhelyét. Itt találkozhatnak rendszeresen a művészeteket kedvelők és maguk az alkotók is. Január közepéig Kozma Imre festményei láthatók a falakon.

 

2013.04.05   Kozma Imre jubileumi kiállítása

A 80 esztendős Kozma Imre festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kisfaludy Galériában. A jubileumi tárlaton a tájképek mellett mitológiai, bibliai témákat feldolgozó alakos festmények is láthatók és nem hiányoznak a gondolkodásra késztető misztikus alkotások sem. Kozma Imre azt vallja, hogy az igazi alkotáshoz nem elég a tehetség, sőt a műveltség sem, sziporkázó fantázia is kell hozzá.

 

2013.03.27   "Tavasz"- A Művészklub kollektív kiállítása

"Tavasz" címmel nyílt kollektív tárlat a Polgármesteri Hivatal Folyosógalériájában füredi alkotók festményeiből. A téma ugyan adott volt, mindenki más-más értelmezésben ábrázolja az évszakot. A technikát illetően az olajfestmények vannak többségben.

 

2012.12.07   Kozma Imre kiállítása

Zömében vadonatúj képeket hozott el év végi tárlatára Kozma Imre festőművész. A Balatonfüredi Művészklub tagja ezúttal engedett a közönség kérésének és elsősorban balatoni képeket festett az elmúlt időszakban. A nagyobb kvalitást igénylő alakos képet is láthatók február közepéig az Óvárosi Művészkávézóban.

 

2012.04.25   Kozma Imre festőművész kiállítása

Kozma Imre festőművész legújabb képeiből nyílt kiállítás a Polgármesteri Hivatal folyosó galériájában. A tárlaton a balatoni tájat ábrázoló festmények mellett bibliai témájú alkotások is láthatók, melyek a művész gyermekkori élményeihez kapcsolódnak.

 

2011.08.05   Kozma Imre legújabb festményei Arácson

Az elmúlt két hónap "termését" láthatja a közönség Kozma Imre füredi festőművész legújabb tárlatán az Arácsi Népházban. A zsúfolásig megtelt kiállítóteremben barátok, ismerősök és művésztársak köszöntötték, a mindig megújulni képest Kozma Imrét.

 

2011.01.27   Arcélek: Kozma Imre festőművész

Kozma Imre Balatonfüred közkedvelt festőművésze volt a vendége a Füredi Arcélek rendezvénysorozat legutóbbi estjének. A művésszel Soltész Mária újságíró beszélgetett. A családias hangulatú rendezvényen Kozma Imre többek között pályája kezdeteiről, füredi kötődéséről és a társművészetekhez való viszonyáról beszélt.

 

2010.07.14   Kozma Imre kiállítása

Kozma Imre legújabb képeiből nyílt kiállítás a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában. A különböző hangulatokat tükröző impresszionista stílusú tájképek mellett különleges technikával készült portrékat, bibliai, mitológiai tárgyú festményeket is láthatnak az érdeklődők.

 

2009.12.09   A Művészklub kollektív kiállításán

Karácsonyi kollektív kiállítás keretében látható a polgármesteri hivatal folyosógalériájában a Balatonfüredi Művészklub festőinek legújabb tárlata. A képek zöme a téli tájat ábrázolja, különböző stílusban és felfogásban. A kiállítás december 9-i megnyitója jubileumi is volt, hiszen éppen tíz esztendeje rendezték az első kiállítást a folyosógalériában Pálffy Károlyné kezdeményezésére.

 

2009.04.01   Kozma Imre kiállításán

Újabb kiállítás nyílt a Polgármesteri Hivatal Folyosógalériájában, ezúttal Kozma Imre festőművész munkáiból. A főként tájképekből, valamint vallási, -történelmi témákat bemutató képekből álló tárlat május 4-ig tekinthető meg a hivatal ügyfélfogadási idejében.

 

2008.10.11   Kozma Imre kiállításán

33 festményt láthat az érdeklődő közönség a füredi Kerek templom altemplomában. Kozma Imre festőművész ebben az évben másodszor mutatja be képeit Balatonfüreden, de az alkotások egy részét megismerhették a fővárosi művészet kedvelők is. A mostani tárlat 1 hónapig lesz látható.

 

0000.00.00   Kozma Imre tihanyi kiállításán

Kozma Imre festőművésztől a tájképeket szoktuk meg, most azonban valami egészen újjal, alakos képekkel lépett a közönség elé. Ahogy mondja, azért, hogy lássák, ő erre is képes. A főként bibliai témájú képekből álló tárlat a tihanyi Rege kávézóban tekinthető meg.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT