MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett szerkesztő: Varró Anna

Találatok száma: 11

 

2015.08.11   Versenyképes informatikai szakemberek képzése Füreden

Európai uniós forrásból megvalósuló projekt helyszíne Balatonfüred, ahol az integrálódó egyetemi tudás, valamint a vállalati igények felmérésével olyan együttműködési lehetőségek nyílnak meg, melyek segítségével piaci és üzleti rések lefedése válik lehetővé. A Budapesti Műszaki Egyetem közreműködésével megvalósuló programban informatikai szakemberek gyakorlati képzése történik, hogy azok a diploma megszerzése utána azonnal versenyképes, magasan kvalifikált munkaerőt jelentsenek az informatikai vállalatok számára.

 

2015.08.13   Csók visszatérése a Balatonhoz

150 éve született a méltán híres Kossuth-díjas festőművész, Csók István. A mester emlékére vándorkiállítás nyílt, melynek második állomásaként a balatonfüredi Kisfaludy Galériában elevenítik fel archív fotográfiák és festményreprodukciók segítségével, Csók István gazdag életpályáját. A Balaton számos képének inspirálója volt, Csók sok időt töltött a tó körül, most pedig képei által tér vissza a számára kedves helyre.

 

2015.07.24   Az Anna-bál előestéje

Szívhalászat, Operagála, koncertek. Ezekkel a programokkal várták a bálozókat és az érdeklődőket a 190. Anna-bál előestéjén. A hagyományos szívhalászaton a legenda szerint nagy a tét, hiszen az lesz a lányok jövendőbelije - vagy legalábbis a báli kísérője - akinek a neve a Balatonból kihalászott faszíven szerepel.

 

2015.07.22   Prímásverseny és gálaműsor az Anna-bál jegyében

Tíz kiváló muzsikus mérte össze tudását, a már hagyományosnak számító Anna-báli prímásversenyen. A Hagyományok Háza és Balatonfüred városa által megrendezett szakmai megmérettetésen, ebben az évben a cigányprímásoké volt a főszerep. A prímásversenyt Gálaműsor zárta, ahol átadták a verseny értékes fődíjait.

 

2015.07.10   Családi nap a Városi Bölcsődében

Negyedik alkalommal rendeztek családi napot a Városi Bölcsődében. Az intézmény udvarán rengeteg játékkal, számos meglepetéssel, izgalmas programokkal és finom falatokkal várták a gyerekeket és a szülőket. A vidám délutáni összejövetel remek lehetőség az ismerkedésre, összeszokásra és persze a kikapcsolódásra.

 

2015.07.10   Gospel koncertek a városban

Ingyenes, szabadtéri koncertekkel várták a gospel zene iránt érdeklődőket, a balatonfüredi Kisfaludy színpadon. A műfajt képviselő együttesek és zenekarok, két estén át nyújtottak ízelítőt a gospel örömteli hangulatából.

 

2015.07.13   Háromszoros Eb ezüst

Bár a balatonfüredi sárkányhajósok csapatszinten még nem mérettették meg magukat nemzetközi versenyen, az Olaszroszágban megrendezett Európa-bajnokságról rögtön három ezüstéremmel tértek haza. Ám a sikerek után sincs megállás, folytatódik a felkészülés a közelgő bajnokságokra.

 

2015.07.10   Klassz a pARTon

Ingyenes komolyzenei koncertekkel várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon nyáresti programsorozat. A fesztivál több balatoni várost és Budapestet is érinti, a helyszínek között szerepel Balatonfüred, Paloznak, Csopak, Zánka, Szigliget, Balatonföldvár és Balatonakarattya is. Emlékezetes, gyertyafényes koncertekkel, tehetséges hazai és külföldi művészek előadásaival vár mindenkit a Klassz a pARTon.

 

2015.07.03   Capa balatoni útja

Robert Capa világhírű fotográfusról kevesen tudják, hogy magyarországi látogatása során a Balatonnál is megfordult. 1948-as, kalandos ittlétéről Fisli Éva, a Capa kiállítás kurátora tartott előadást a Vaszary Galériában.

 

2015.06.29   Megjelent Füredi História legújabb, 41. száma

A helytörténeti folyóirat legfrissebb kiadását hétfő délután a Városi Könyvtárban Dr. Rácz János felelős szerkesztő mutatta be az érdeklődőknek, a Helytörténeti Egyesület ülésén. A folyóirat ismét érdekes írásokkal szolgál az olvasóknak Balatonfüred múltjáról.

 

2015.06.22   Július 2-án rajtol a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj

Idén is rengeteg érdeklődőt és látogatót várnak Európa legnagyobb tókerülő versenyére, a Kékszalagra. A 47. alkalommal megrendezett regatta megszokott módon, a Balatonfüred és Zamárdi között húzódó hétkilóméteres rajtvonalról indul, mintegy hatszáz fős, nemzetközi mezőnnyel.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT