MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Startol a MÁV nyári menetrendje

2008.06.11. 12:00 • Június 21-én lép életbe a MÁV-Start nyári vasúti menetrendje. Balaton Intercity néven új vonat közlekedik június 21-étől, amely a Bécs-Szombathely-Tapolca-Keszthely-Siófok-Budapest vonalon közlekedik majd. Az északi parton napi rendszerességgel gyorsvonatot állítanak be Bécs és Székesfehérvár között. Ez a vonat 13.25-kor érkezik majd Balatonfüredre és 17:30-kor lehet vele visszautazni Ausztriába.

A szerelvényhez a MÁV és a GYSEV felváltva adja majd a kocsikat. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az északi oldalon ismét közlekednek majd a népszerű DESIRO motorvonatok, és szolgálatba állnak a Németországtól vásárolt, felújított kocsik is. Ilyen kocsikból áll majd a Szombathely-Tapolca-Balatonfüred-Budapest és a Záhony-Debrecen-Budapest-Balatonfüred-Tapolca vonat is, illetve a Budapest-Balatonfüred-Budapest viszonylatra beállított 2 pár gyorsvonat is. Természetesen a már megszokott menetrend szerint közlekednek nyáron a Batsányi és Tihany Intercity vonatok is. Összességében 30%-kal több vonat jár majd, mint a téli időszakban. A siófoki sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy új vonatot állítanak forgalomba június 21-étől hétvégenként a Budapest-Siófok-Budapest vonalon, a Siófok Expresszre elkeresztelt járatot a korszerű FLIRT szerelvényekből állítják majd össze. Egy megállapodás is született a MÁV és a Balatoni Szövetség között, mely szerint mostantól az állomások környékének tisztán tartása, ápolása az önkormányzatok feladata lesz. A MÁV eddig alvállalkozókkal végeztette a munkát, így most az erre fordítandó összeget a Balatoni Szövetség kapta. A déli parton 40 milliót, az északi parton 33 milliót költhetnek az önkormányzatok az állomások tisztán tartására.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1013

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.09.22 19:50:01

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT