MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

60 vers: Széki Patka László posztumusz kötetének bemutatója

2009.02.03. 10:28 • Széki Patka László kiemelkedő alakja volt Veszprém megye kulturális életének. A füredi könyvtár is sokat köszönhet neki, hiszen az intézmény számos pályázatát bírálta. Terve az volt, hogy nyugdíjba vonulása után, 60. születésnapjára egy kötetet jelentet meg, ezt a tervét azonban keresztül húzta nemrég bekövetkezett halála. A költő végakarata szerint, hátrahagyott verseiből szerkesztettek kötetet barátai, költőtársai.

A Balatonfüredi Városi Könyvtárban január 28-án mutatták be posztumusz kötetét barátai, költőtársai. A könyvet Botár Attila és Patka Heléna szerkesztette, Fenyvesi Ottó költő és Kádár Tibor festőművész közreműködésével. Az est házigazdája Kilián László, a Veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese volt, aki a kiadásért is felel. A 60 verset Széki Patka László alig füzetnyi, gondosan dátumozott, szorongással, reménykedéssel, iróniával, külső és belső gyötrelmekkel, daccal átitatott költeményeiből válogatták. A könyvbemutatón közreműködött a Ferencsik János zeneiskola hegedűtanára Sárosi Mariann.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 886

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.04.20 17:56:55

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT