MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

5 milliárd forint balatoni fejlesztésekre

2009.07.10. 07:55 • Július 9-én közel 5 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, melynek fő célja a Balatonhoz látogató turisták igényeinek megfelelő turisztikai termékek kialakítása. A pályázat célja a balatoni látványosságok látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése, valamint a szezonalitás, ezáltal a szezonális munkanélküliség csökkentése.

A balatoni régiók adottságait ismerve és a jövőbeli fejlődési lehetőségeket figyelembe véve kerültek meghatározásra azok a tevékenységcsoportok amelyekre pályázni lehet. Ilyen az Egészségturizmus, melynek keretében a meglévő gyógy- és termálfürdők, illetve egyéb gyógytényezőkön alapuló egészségturisztikai helyszínek technológiai és szolgáltatásfejlesztésére nyerhető támogatás. Támogatható még a Történelmi és kulturális örökségek turisztikai hasznosítása, és a kulturális örökségen alapuló tematikus parkok kialakítása, fejlesztése, a helyi múzeumok minél vonzóbbá, érdekesebbé tétele. A Rendezvényturizmushoz kapcsolódó turisztikai jelentőséggel rendelkező kulturális helyszíneinek fejlesztésére is lehet pályázni, úgy, mint Szabadtéri színpadok, vízi színpadok, és egyéb rendezvényhelyszínek kialakítása, meglévő helyszínek modernizálása, és a konferenciaturizmushoz kapcsolódó helyszínek fejlesztése. Mivel az aktív turizmushoz kapcsolódó létesítmények, mint például kalandparkok vagy egyéb, vízi sportoláshoz kapcsolódó szolgáltatások fontos tényezői a balatoni régiók vonzóbbá tételének, a pályázati kiírás lehetőséget ad az ilyen típusú intézmények fejlesztésére, és újak kialakítására is. A balatoni életet meghatározó vitorlázáshoz kapcsolódó fejlesztéseket is támogatja a felhívás. A természeti és környezeti értékek ökoturisztikai célú fejlesztése, ennek részeként látogatóközpontok, túraútvonalak, tanösvények kialakítása és fejlesztése is támogatható. Lehet még pályázni, állatkertek, vadasparkok, balatoni nyilvános strandok fejlesztésére, valamint lovasturisztikai fejlesztésekre, és kerékpárutak kialakítására is. Pályázhatnak költségvetési szervek és intézményeik, non-profit szervezetek, egyéni vállalkozások, gazdasági társaságok. A pályázatokat 2009. szeptember 1-től 2010. március 30-ig juthatják be az érdekeltek. A pályázatok elbírálása két szakaszban történik majd. Már az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007-2008-as akciótervének keretében is több mint három milliárd forint támogatás került megítélésre a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelését elősegítő projektek részére.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1363

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.18 14:37:29

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT