MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Kutatóközpont épül

2009.11.17. 09:36 • Hatszázmillió forintból kutató és fejlesztőközpont létesül a Fürdő utca elkerülő szakaszánál. Az alapkőletételnél Bóka István polgármester kijelentette: a város egy új ipari szolgáltató résszel lesz gazdagabb, új lehetőségek nyílnak Füred előtt.

A kutató és fejlesztőközpontban orvosi műszerek, terápiás eljárások, funkcionális élelmiszerek és gyógyszer kombinációk fejlesztése illetve gyártása zajlik majd. - A magyar gazdaság szempontjából nagyon fontos a kutatásfejlesztés, olyannyira, hogy szakértők szerint ez lehet a gazdasági válságból történő kilábalás egyik útja. A kormány ezért támogatja az ilyen vállalkozásokat, mint ahogy a klasztereket is, amelyek a kis-, és középvállalatokat hoznak előnyös helyzetbe. Külön öröm, hogy a füredi önkormányzat minden erejével segíti ezt a kezdeményezést - mondta ünnepi beszédében Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. - Az első évben 15-20 új munkahelyet teremtünk, ez a későbbiekben reményeim szerint még növekedhet. Először a kutatási fejlesztések alapjait szeretnénk lerakni, a távlati célunk pedig az, hogy az itt kifejlesztett eszközökből és orvosi műszerekből végül termékeket állítsunk elő. Az önkormányzattól vásárolt ingatlanon van lehetőségünk a terjeszkedésre - hangsúlyozta Grosz György, a hat céget felölelő klaszter elnöke. Dr. Bóka István polgármester kiemelte: Balatonfüred számára a jövőt jelentik az ilyen beruházások, hiszen éves munkahelyet adnak, növelik a város adóbevételeit és a turizmus mellett egy új fejlődési irányt is jelentenek. -Több hektáros önkormányzati terület van még itt, amit szeretnénk hasonló ipari vállalkozások számára hasznosítani. Már zajlanak is tárgyalások. Nem akartunk apartmanokat építeni, a multinacionális cégeket sem látnánk itt szívesen, a városnak ez a része egy ipari szolgáltató negyed lesz. Biztos vagyok benne, hogy ezzel egy új fejezet kezdődik Balatonfüred életében - összegzett dr. Bóka István. A tervek szerint a jövő év szeptemberére elkészülő, mintegy kétezer négyzetméteres területen fekvő központ létrehozását az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel háromszáz millió forint uniós forrással támogatta, a fennmaradó részt a klaszterben résztvevő cégek, köztük kettő helyi székhelyű, közösen biztosítják.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 674

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.05.26 19:24:45

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT