MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megkezdődött a Szent István tér átépítése

2010.01.21. 08:28 • Megkezdték a Polgármesteri Hivatallal szemközti terület újjáépítését, amely a városközpont rehabilitációját célzó önkormányzati beruházással egy időben, de magánberuházó által valósul meg. Az elmúlt hetekben a régi romos épületeket bontották, a közeljövőben pedig megkezdik az új, három tömbből álló épületegyüttes építését, melynek alagsorában mélygarázst felette pedig üzleteket és lakásokat alakítanak ki.

Az integrált városfejlesztési stratégia részeként újul meg Balatonfüreden a Szent István tér és környéke. Az összesen körülbelül 900 millió forintba kerülő beruházáshoz az önkormányzat 607 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán. A tervek szerint felújítják kívül-belül a vásárcsarnokot, a zeneiskola épületét, a Kovászna parkot. A Szent István téren körforgalmat és mélygarázst alakítanak ki az önkormányzati beruházás részeként. A polgármesteri hivatallal szemben viszont magánberuházó épít új házsort és üzleteket. A közbeszerzési pályázaton nyertes Bázis Invest Kft. az elmúlt hetekben kezdte meg a régi romos épületek elbontását. Az érintett területen három tömbből álló épületegyüttest alakítanak ki. Az alagsorban az önkormányzati beruházás keretében épül meg a hetvennyolc autó befogadására alkalmas mélygarázs. Ezután kezdi meg a Bázis Invest Kft. a felépítmények kialakítását. Az első szinten kapnak helyet az üzletek, melyek alapterülete harminc és hatvan négyzetméter között változik. A nagyobb helyiségeket meg is lehet majd osztani. Ide költözik a polgármesteri hivatalból az okmányiroda is. A második szinten huszonhét darab negyven és hetven négyzetméter közötti lakás épül. A teljes beruházás 2011 nyarára valósul meg.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1088

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2020.08.09 12:20:36

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (3)

2011.10.27. Megérkezett az ALDI válasza

2010.03.23. Variációk az Óvárosra

2009.07.16. Gőzerővel folyik a Tesco építése

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT